Mleko zagęszczone słodzone gotowane stosuje się do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do kawy, deserów, lodów i ciast....
Mieszanka do ciasta o smaku czekoladowym: mąka pszenna, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, 1,3 % czekolada w proszku (cukier, kakao), proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól, Mieszanka do ciasta o smaku malinowym: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), 0,5 % zagęszczony sok malinowy w proszku, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól, barwniki (karmin, kurkumina), Mieszanka do ciasta o smaku waniliowym: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, sól Alergeny: Soja, Laktoza. ...
Śmietanka (z mleka), cukier (6,5 %), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym), stabilizator (karagen), gaz nośny (podtlenek azotu) Alergeny: Soja, Laktoza. ...