Miśki żelki o smaku owocowym
Herbatniki Be-Be
Klasyczne herbatniki, które idealnie nadają się do wypieków.
Drażetki z orzechami arachidowymi w otoczce cukrowej.
Kruche herbatniki o delikatnym smaku, które idealnie nadają się jako przekąska
Zawartość tłuszczu kakaowego 10-12% Alergeny: Soja, Gluten, Laktoza. ...
Kalmary * - krojone macki, olej słonecznikowy 31%, sól, naturalny aromat 0,1 %, * Dosidicus gigas Alergeny: Mieczaki. ...
Jedna z najbardziej popularnych przypraw w naszej kuchni. Czosnek jest nieodłącznym składnikiem marynat i pieczonych mięs. Aby uzyskać słodki a zarazem wyrazisty smak czosnku, gnieciemy go i odpowiednio sezonujemy. Użyj naszego wygodnego, granulowanego czosnku do swoich dań i nadaj im chrupiący akcent....
Początkujących adeptów sztuki zielarskiej warto uczulić na podobieństwa pewnych roślin. Świeże kłącze kurkumy zdarza się pomylić z imbirem. Suszona i mielona kurkuma przypomina natomiast inną przyprawę – szafran. Mówią nawet na nią „indyjski szafran”, ale ta zwyczajowa nazwa to chyba wszystko, co je łączy. Za każdym razem, gdy jadłem żółte dania, stała za tym kurkuma, która od stuleci używana jest jako barwnik (nie tylko do potraw). Czy wiesz, że...klasyczny rosół zyska apetyczny kolor dzięki szczypcie tej egotycznej niegdyś przyprawy....
Lubczyk ma intensywny korzenny, lekko cytrynowy aromat i ostry, nieco palący smak. Polecany jest do przyrządzania zup, sosów, potraw z warzyw i dań zarówno gotowanych, jak i pieczonych czy duszonych. Jego intensywny, korzenny aromat sprawia, e świetnie pasuje do potraw z ryżu i dań z mięsa drobiowego oraz wołowego. Lubczyk doskonale komponuje się z pietruszką, rozmarynem, bazylią, pieprzem i koprem ,tworząc z nimi aromatyczną mieszankę przyprawową niezbędną w każdej kuchni. Znany jest także jako afrodyzjak. I takimi z pewnością jest, bo przecież „najkrótsza droga do serca, wiedzie przez żołądek”....
Kamis Papryka Słodka Mielona 16g
Papryka Wędzona Słodka Mielona 16g
Papryka Wędzona Słodka Mielona 20g
pieprz czarny mielony
pieprz czarny ziarnisty
Gruboziarnista struktura pieprzu młotkowanego uzyskiwana jest podczas specjalnie zaprojektowanego procesu produkcyjnego. Oryginalny dodatek kolendry czyni z mieszanki unikalną kompozycję smakową o zdecydowanym, wyraźnym charakterze.Pieprz młotkowany z kolendrą stanowi doskonałą przyprawę do steków, mięs grillowych i pieczonych – nadaje im intensywny, ostry smak oraz atrakcyjny wygląd. Mieszanka sprawdza się również jako dodatek do sosów, dipów oraz przygotowywania serków smakowych....
Grzaniec to idealny, rozgrzewający napój na długie chłodne wieczory. Przyprawa do grzańca jest doskonale dobraną mieszanką egzotycznych przypraw korzennych, pozwalającą na uzyskanie wyśmienitego grzanego piwa lub wina. Specjalnie dobrane składniki (m.in. goździki i cynamon), nadają grzańcowi unikalny aromat i słodkawą nutę. Do przyrządzenia doskonałego grzańca, na bazie tradycyjnych przypraw Kamis, użyj swojego ulubionego piwa jasnego (lekkiego, pełnego bądź mocnego) lub czerwonego wina (półsłodkiego lub półwytrawnego). Zawartość opakowania pozwala na przyrządzenie 0,5 l rozgrzewającego nektaru....
Gulasz, który jest jedną z bardziej popularnych w Polsce potraw, przywędrował do nas z Węgier. Oryginalny – to rodzaj gęstej zupy mięsnej przyrządzonej z dużą ilością cebuli, papryki i ziemniaków. W Polsce przyjął się w formie dania mięsnego typu ragout, w postaci duszonego mięsa z sosem paprykowym i dodatkiem cebuli. Gulasz można przyrządzać z mięsa wołowego, wieprzowego i z cielęciny. Charakterystyczny aromat nadają mu użyte przyprawy cechujące się pikantnym smakiem.Przyprawę do gulaszu można stosować do przyprawiania mięsa oraz sosów....
Do tradycyjnych potraw kuchni polskiej należą dania z mięsa mielonego. Zaliczamy do nich kotlety, pieczenie, klopsy, pierogi, gołąbki i nadziewane warzywa. Należy jednak pamiętać, że tylko dobrze doprawione mięso mielone, może być podstawą wykwintnego dania.Proponowana przez nas mieszanka Przyprawa do mięsa mielonego wzbogaca smak i aromat potraw z mięsa mielonego oraz uatrakcyjnia ich wygląd. Charakteryzuje się przyjemnym ziołowym aromatem i delikatnym warzywnym smakiem....
Od tysięcy lat ryby stanowią istotny składnik pożywienia człowieka, są cennym źródłem białka, zawierają dużo witamin i soli mineralnych. Dostarczają organizmowi niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżając poziom cholesterolu zapobiegają miażdżycy.Przyprawa do ryb jest idealna do posypywania ryby przed panierowaniem, ale również jako składnik farszu lub sosu. Uatrakcyjnia dania z ryb smażonych, pieczonych i gotowanych. Dzięki zawartości imbiru i gorczycy potrawa ma lekko pikantny smak, a użyte zioła i warzywa nadają jej charakterystyczny aromat. Stosowanie naszej przyprawy nie wymaga dodatkowego solenia ryby....
Unikatowa mieszanka na bazie suszonych pomidorów. Mocno pomidorowy smak, przełamany został nutą czosnku i bazylii. Bardzo atrakcyjny wygląd (czerwone paseczki suszonych pomidorów, kremowe kawałki suszonego czosnku i szczypta ciemnozielonej suszonej bazylii) to nie wszystko. Przyprawa ta ma bardzo szerokie zastosowanie. Szczególnie polecana jest do dań kuchni śródziemnomorskiej. Doskonale pasuje do mięs duszonych, sosów, zapiekanek, a nawet porannych tostów i jajecznicy....
ziele angielskie
Nazwa mieszanki pochodzi od nazwy regionu we Francji - Prowansji, znanej z obfitości ziół aromatycznych. Ich wyjątkowo udane połączenie, pozwoliło uzyskać kompozycję o niepowtarzalnym aromacie, licznych zaletach kulinarnych i zdrowotnych. Zioła prowansalskie zawierają duże ilości substancji czynnych: olejki lotne, garbniki i gorycze. Związki te pobudzają zmysł powonienia i smaku, wzmagają apetyt i ułatwiają trawienie.Zioła prowansalskie są szczególnie polecane, jako przyprawa do potraw tłustych. Korzystnie wpływają na mało urozmaicone i mdłe potrawy dietetyczne – używane są często w diecie bezsolnej. Mają szerokie zastosowanie jako przyprawa do zup, sosów ziołowych, sałatek, twarogów i jaj. Są również niezastąpione przy sporządzaniu pieczeni, mięs mielonych, potraw z grilla, farszów oraz potraw z ryb i drobiu....