Kremowa pasta z ciecierzycy, z dodatkiem lekko pikantnej pasty Ajwar i papryki. Hummus Ribella Pikantny zdobył uznanie i pierwsze miejsce w jesiennym plebiscycie Influencer's Top 2022 w kategorii Żywność-Hummusy! Wegański i bezglutenowy. Bez tłuszczów trans, glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów.
Ribella oznacza po włosku „buntownika” (wł. ribelle). Nasze produkty to bunt przeciw złym nawykom żywieniowym i nudnemu jedzeniu.
Ribella to prawdziwy śródziemnomorski hummus = przysmak nazywany najzdrowszą pastą świata. Bazą naszego hummusu jest ciecierzyca, olej rzepakowy, pasta sezamowa i przyprawy.
Hummus Ribella doskonale smakuje na kanapce lub jako lekka przekąska z surowymi warzywami (marchewką, selerem naciowym, papryką). Świetnie pasuje jako dodatek do dań z grilla (obok mięsa, grillowanego sera lub warzyw). Wprowadza również ciekawą odmianę podczas bardziej „tradycyjnego” obiadu – stanowiąc alternatywę dla ziemniaków, ryżu. Można go stosować również jako szybki sos do spaghett...
Składniki: Ciecierzyca gotowana 64%, olej rzepakowy, papryka, pasta sezamowa, pasta ajwar (papryka, bakłażan, papryczka chilli, ocet winny), przyprawy i ekstrakty przypraw, sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, wodorowęglan sodu; cukier 0,45%, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Frakcja materiałowa: Drewno
Kraj pochodzenia głównego składnika: Spoza Unii Europejskiej
Produkt bez laktozy: Tak
Produkt bezglutenowy: Tak
Produkt wegański: Tak
Technika utrwalenia: konserwacja