Aromatyzowana oliwa z oliwek extra vergine Monini o smaku bazylii.
Aromatyczna i orzeźwiająca bazylia, wchodząca w skład ziół prowansalskich, to uniwersalny dodatek przede wszystkim do pomidora, ale także do bakłażana, cukinii i szpinaku.
Oliwą o smaku bazylii urozmaicisz smak sosów (np. bolognese), dressingów, marynat, bruschetty, potraw z drobiu oraz serów.
Składniki: oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 97,8% , aromat naturalny 2%, bazylia 0,2%
Rodzaj produktu: Oliwa extra vergine (extra virgin olive oil)
Metoda tłoczenia: Na zimno
Pojemność: 0,25 l (dm?)
Zastosowanie: Do gotowania, Do pieczenia, Do sałatek, Do smażenia
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 208 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 69 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 14 g
Wartość energetyczna kcal: 828 kcal
Wartość energetyczna kJ: 3404 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek: 0 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 92 g
Zawartość węglowodanów: 0 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina E: 17 mg/100g