Pyszny smak ziaren to wynik wyższej zawartości cukrów prostych, dzięki którym edamame jest słodsze niż dojrzała soja; wyższej zawartości wolnych aminokwasów nadających mięsisty smak oraz delikatnej konsystencji ziaren.
Jest tak samo smaczne jako składnik potraw spożywanych na gorąco i na zimno.
Świetnie sprawdza się w sałatce, daniach bezmięsnych jako źródło białka, a także jako dodatek do zup, gulaszów i kasz.
Składniki: Edamamae fasola sojowa ziarno 100 %
Rodzaj: Warzywa
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 72 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 2,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Wartość energetyczna kcal: 145 kcal
Wartość energetyczna kJ: 601 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 7,6 g
Zawartość węglowodanów: 3,3 g