Mlekovita Ser Cheddar Kawałek 250G

  • Dodaj do ulubionych:
  • Oceń:
  • Marka: Mlekovita
  • Kod producenta: 5900512130040
  • Dostępnośc: Dostępny

  • Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 9,65 zł brutto
  • Więcej o kosztach dostawy: kliknij!
  • Czas realizacji: 1 dzień + czas dostawy
Produkt lokalny sprzedawany na terenie Warszawy i okolic
  • Cena brutto: 10,61 zł / szt. 10,10 zł / szt.
  • 250 g ( 42,44 zł / 1 kg )
  • szt.
  • Przelew odroczony (Firmy i instytucje - umowa), Płatność przelewem (przedpłata), Przelewy24-szybki przelew online, Gotówka/Karta/BLIK przy odbiorze
  • Szybkie płatności Blik.

Produkty z dostawą lokalną (Warszawa i okolice) : mrożonki, artykuły świeże, chłodnicze.

Darmowa dostawa od 250 zł na terenie Warszawy i okolic. Nie dotyczy przesyłek kurierskich.

Produkt możesz zwrócić w ciągu 14 dni.

Ser CHEDDAR należy do grupy serów dojrzewających typu twardego, produkowany jest z mleka pasteryzowanego. Podczas procesu produkcji sera CHEDDAR zastosowano charakterystyczny dla tego sera proces fermentacji masy serowej tzw. czedaryzację (ang. Cheddaring), połączony z dzieleniem masy serowej na bloki i ich przekładaniem, w celu ułatwienia ociekania oraz równomiernego ukwaszania i demineralizacji masy serowej, dzięki czemu uzyskuje się charakterystyczne cechy organoleptyczne dla tego typu sera.
Ser CHEDDAR charakteryzuje się zwięzłym, zwartym, plastycznym i jednolitym miąższem w całej masie, o konsystencji jakby woskowej, posiada smak i zapach czysty, kwaśny, ostry. Charakterystyczny również dla sera CHEDDAR jest brak oczek.
100 g sera pokrywa 100% dziennego zapotrzebowania na wapń.
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: spółdzielnia mleczarska mlekovita ulica i numer: ul.ludowa 122 kod pocztowy i miasto: 18-200 wysokie mazowieckie pl
Całkowity okres minimalnej trwałości (od daty produkcji): 60 dni (dzień)
"Forma: Paczkowany, W kawałku"
Gatunek sera: Cheddar
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Rodzaj mleka: Krowie
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 10 °C
Typ sera: Holenderski
Zawartość netto: 250 g
Zawartość tłuszczu: Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Skład:
mleko, sól, stabilizator-chlorek wapnia,kultury bakterii, barwnik annato
Alergeny
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Witaminy i składniki mineralne
Wapń: 660 mg/100g