liofilizowane mango.
OPIS
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango.
Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Opakowanie 15 g stanowi 1 porcję produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1659 kJ/396 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 83 g
Błonnik: 9,7 g
Białko: 5,0 g
Sól: 0,15 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - produkt higroskopijny.
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: celiko s.a. ulica i numer: św. antoniego 71 kod pocztowy i miasto: 61-359 poznań pl
Bez glutenu: Tak
Całkowity okres minimalnej trwałości (od daty produkcji): 365 dni (dzień)
Frakcja materiałowa: Papier
Kraj pochodzenia głównego składnika: Tajlandia
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Krótki opis marketingowy: Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje.
Produkt bezglutenowy: Tak
Temperatura przechowywania min - max: 5 - 25 °C
Zawartość netto: 15 g
Alergeny
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone): 0 g
Zawartość węglowodanów w porcji (alkohole wielowodorotlenowe - poliole): 0 g
Zawartość węglowodanów w porcji (skrobia): 0 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 0 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Alkohole wielowodorotlenowe - poliole: 0 g
Skrobia: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,3 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 0,7 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 12 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 12 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 249 kJ
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 60 kcal
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2,3 g
Zawartość soli: 0,15 g
Zawartość białek: 5 g
Wielkość porcji: 15 g
Cukry: 83 g
Zawartość węglowodanów: 83 g
Wartość energetyczna kJ: 1959 kJ
Wartość energetyczna kcal: 369 kcal