Ser Lazur Błękitny ma głęboko przerośnięty pleśnią kruchy i kremowy miąższ, o lekko słonawym smaku. Pozostawia tradycyjną, charakterystyczną dla tego typu serów aromatyczną, ostrą i zdecydowaną nutę, o delikatnym, długo utrzymującym się posmaku grzybowym. Świetnie pasuje do potraw warzywnych, czy jako uzupełnienie mięsnych dań, podkreślając ich smak.
Składniki:Mleko pełne pasteryzowane, sól, stabilizator chlorek wapnia, bakterie fermentacji mlekowej, szlachetna pleśń Penicillium roqueforti.
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Pleśniowy
Zawartość tłuszczu: Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie