WYGLĄD POWIERZCHNI: Batony w osłonkach naturalnych – jelitach wieprzowych cienkich o średnicy 28-30mm, odkręcane w kształcie wianka o średnicy zewnętrznej ok. 32cm. Powierzchnia czysta, osłonka ściśle przylegająca do masy mięsnej, równomiernie pomarszczona. Barwa powierzchni batonu od brązowej do ciemnobrązowej.
KONSYSTENCJA: Bardzo ścisła, plastry grubości 2mm nie powinny się rozpadać.
WYGLĄD NA PRZEKROJU: Barwa mięsa na przekroju ciemnoróżowa do czerwonej, tłuszczu biała z odcieniem różowym lub kremowym, masy wiążącej różowa.
PROFIL SMAKU I ZAPACHU: Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy z mięsa wieprzowego peklowanego, wędzonej, parzonej, suszonej. Smak w miarę słony z wyczuciem przypraw, zwłaszcza jałowca.
Składniki
mięso wieprzowe, sól, przyprawy (w tym jałowiec 0,14%), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, cukier, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, hydrolizat białka sojowego, ekstrakt przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt w jelicie wieprzowym. 100g produktu wyprodukowano ze 120g mięsa wieprzowego. produkt może zawierać: seler, gorczycę.
"Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: animex foods sp. z o.o. ul. t. chałubińskiego 8, 00-613 warszawa , oddział w ełku ulica i numer: suwalska 86 kod pocztowy i miasto: 19-300 ełk pl"
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Klasa trwałości produktu: Trwały
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Metoda wytwarzania: Wędzone
Rodzaj: Kiełbasa
Stopień rozdrobnienia: Średnio rozdrobnione suszone
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 6 °C
Typ: Paczkowany
Zawartość netto: 200 g
Alergeny
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Cukry: 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 330 kcal
Wartość energetyczna kcal: 330 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 1370 kJ
Wartość energetyczna kJ: 1370 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 21 g
Zawartość białek: 21 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 3 g
Zawartość soli: 3 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 27 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 10 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 27 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,5 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 0,8 g
Zawartość węglowodanów: 0,8 g