Czekolada gorzka 73% kakao z syropem z agawy. Ekologiczna, wegańska, bezglutenowa, fairtrade.
Powidła śliwkowe są gęste, ciemnobrązowe z odcieniem bordowym o lśniącej, zestalonej powierzchni z widocznymi fragmentami fioletowych skórek owoców śliwy. W smaku są lekko słodkie, kwaskowate, z wyczuwalną delikatną goryczką, posiadają swoisty zapach z lekkim aromatem dymu i pestki. Odznaczają się wysoką jakością i specyficznym smakiem gdyż do ich produkcji stosuje się dojrzałe owoce śliwki węgierki nie opryskiwane środkami chemicznymi, bez objawów chorób.Powidła będą smacznym dodatkiem do: ciast, ciasteczek,wafli,tortów,piernika świątecznego,bigosu,kanapek,tostów, do twarogu...
Cukier kokosowy to alternatywa dla białego cukru, produkowany z soku pąków palmy kokosowej. Charakteryzuje się lekko karmelowym smakiem. Ze względu na niski indeks glikemiczny polecany jest diabetykom. Bogaty w magnez, potas, cynk i żelazo oraz witaminy z grupy B oraz C....
Jaja ekologiczne to jaja kurze najwyższej jakości, oznaczone symbolem 0. Pochodzą od kur chowu ekologicznego, szczęśliwych i zrelaksowanych, które korzystają z otwartej przestrzeni i żywią się tylko naturalnymi paszami. Jaja ekologiczne wyróżniają się wyjątkowymi walorami smakowymi. Posiadają specjalne certyfikaty dopuszczające je do obrotu. Jaja ekologiczne z Sokołowa posiadają certyfikat agro bio test....
Woda na palety