Apetina Cheddar i Mozzarella to połączenie aż trzech różnych gatunków sera. Delikatnie łagodny ser Mozzarella (37%), kremowy lekko ostry ser Cheddar (53%) oraz podkreślający ostateczny smak i aromat produktu twardy ser długo dojrzewający (10%).
Dzięki wysokim właściwościom topliwości i ciągliwości sera Mozzarella oraz kruchości i kremowości serów Cheddar i długo dojrzewającego produkt posiada wszechstronne zastosowanie. Do-skonale nadaje się do tradycyjnych potraw: pizza, zapiekanka, makarony jak również do bardziej finezyjnych: lasagnie, casseroles, quiches czy bruschetta. Wygodne opakowanie posiadające funkcje „zip-lock„ ułatwia przechowywanie.
Składniki:mleko odtłuszczone, skrobia ziemniaczana (zapobiega sklejaniu się wiórek), sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna i lipaza zwierzęca, barwnik beta karoten.
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Ser dojrzewający, ser twardy
Typ sera: Włoski
Forma: Tarty, Paczkowany
Smak: Naturalny
Zawartość tłuszczu: Półtłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 20%)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Inne informacje
Zawiera barwniki: Tak
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera siarczyny: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie