Masa Makowa – jest gotowym do użycia nadzieniem, przygotowanym wg
receptury opartej na mieleniu maku z dodatkiem bakalii. Masa makowa poddana
procesom zamrażania i zapiekania zachowuje wszystkie właściwości nadane jej
podczas procesu produkcji. ZASTOSOWANIE: gotowa masa do makowców,
strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych;
dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i
półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego; składnik
lodów, kremów i deserów; znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych
takich jak: kutia, kluski z makiem, pierogi.
Składniki: woda, mak (21%), miód sztuczny (cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat), cukier, bakalie (12%): rodzynki, skórka pomarańczowa kandyzowana (skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy), kasza manna z pszenicy, skrobie modyfikowane, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty
Zawartość netto: 900 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 160 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 29 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Wartość energetyczna kcal: 250 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 75 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1047 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 314 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek: 4,7 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,4 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,6 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 9 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,4 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 2,7 g
Zawartość węglowodanów: 35 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 11 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 8,7 g
Inne informacje
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie