Ocet balsamiczny z modeny jest tradycyjną przyprawą w kuchni włoskiej. Otrzymywany jest z moszczu winogronowego poddanego procesowi fermentacji.Jego wspaniały smak i niezwykły aromat sprawiają, że jest świetnym dodatkiem do sałatek, sosów, marynat, grillowanych warzyw.
jest wykorzystywany w najróżniejszych daniach kuchni włoskiej,w tym owocach i deserach. Najlepszy ocet balsamiczny charakteryzuje się ciemną barwą i gęstą konsystencją.
Składniki: ocet winny, zagęszczony moszcz z winogron, gotowany moszcz winny, barwnik: karmel amoniakalno- siarczynowy E 150d,
Pojemność: 0,25 l (dm?)
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 240 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wielkość porcji: 100 ml
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Tak
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera siarczyny: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie