Kefir, jest to produkt uzyskany przez ukwaszenie mleka pasteryzowanego odpowiednimi kulturami. Kefir ma jednolitą konsystencję, jest lekko pieniący się, posiada łagodny, orzeźwiający smak, charakterystyczny aromat.
Składniki:mleko, mleko odtłuszczone w proszku, białka mleka, aktywna mikroflora.
Rodzaj: Kefir
Typ: Pitny
Smak: Naturalny
Zawartość tłuszczu: 2 %
Pojemność: 1 kg
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 5,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Wartość energetyczna kcal: 54 kcal
Wartość energetyczna kJ: 227 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 3,2 g
Zawartość soli: 0,11 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2 g
Zawartość węglowodanów: 5,1 g