Przepyszne kule wypełnione przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym z dodatkiem cebuli są daniem tradycyjnej kuchni śląskiej. Idealne z podsmażoną cebulką, bądź jako pyszne uzupełnienie do świeżych lub grillowanych warzyw.
Składniki: ziemniaki (30%), woda, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe (9%), płatki ziemniaczane (5%), mąka pszenna, cebula, teksturowane białko sojowe, mięso wołowe (1%), tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, warzywa (marchew, pietruszka, por, seler, pasternak)
Sposób przygotowania: Do gotowania
Zawartość netto: 450 g
Technika utrwalenia: mrożenie
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 110 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g