Świeże pierożki włoskie cappelletti z nadzieniem o smaku szynki parmeńskiej prosciutto crudo. Mogą być serwowane jako samodzielne danie z odpowiednio dobranym sosem lub stanowić dodatek do dania. Gotować w dużej ilości osolonej wody przez 5 minut, odcedzić i doprawić.
Składniki: Ciasto 66%: mąka PSZENNA, JAJA 30%, semolina z PSZENICY durum; Farsz 34%: mięso wieprzowe. Bułka tarta (mąka PSZENNA, woda, sól, drożdże), Szynka wieprzowa surowa suszona 15% (mięso wieprzowe sól), SERWATKA w proszku, naturalne aromaty (zawierają MLEKO, PSZENICĘ, JĘCZMIEŃ), starty SER 0,8%, sól, przyprawy.
Sposób przygotowania: Do gotowania
Zawartość netto: 250 g
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Może zawierać
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Może zawierać
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Jęczmień i produkty jęczmienne: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 6,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
Wartość energetyczna kcal: 292 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1232 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 1,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 7,3 g
Zawartość węglowodanów: 43 g