Produkty sojowe ze względu na zawartość białka o wysokiej wartości biologicznej warto włączyć do codziennej diety. Soja daje wiele możliwości kulinarnych. W postaci pasztetów i past jest znakomitą propozycją na pożywne śniadania w połączeniu z kromką chleba czy pieczywa chrupkiego.
- soja wyróżnia się jednym z najlepiej przyswajalnych białek wśród wszystkich produktów pochodzenia roślinnego.
- działanie antyoksydacyjne (neutralizowanie wolnych rodników)
- nienasycone kwasy tłuszczowe w tym cenne dla zdrowia omega-3
- błonnik pokarmowy
- witaminy z grupy B
- zawartość cennych minerałów: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, żelaza, manganu, cynku i miedzi.
woda, olej rzepakowy, warzywa 8% (cebula, marchew, pietruszka), białko sojowe 6%, aromaty naturalne, przyprawy (gorczyca), koncentrat pomidorowy, skrobia kukurydziana, błonnik (grochowy, bambusowy), sól morska
Produkt bezglutenowy: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 396 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 1,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Wartość energetyczna kcal: 966 kcal
Wartość energetyczna kJ: 234 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek: 6 g
Zawartość soli: 1,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 20 g
Zawartość węglowodanów: 5,9 g