Makarony z pszenicy durum pełnoziarniste to baza to przygotowania zdrowego, zbilansowanego i bogatego w błonnik posiłku. Makaron ten zawiera dwa razy więcej błonnika niż klasyczny wariant (8g na 100 g produktu)
Wyższa zawartość witamin i minerałów niż w tradycyjnym makaronie z pszenicy durum z pewnością podnosi jego wartość odżywczą.
Składniki: mąka z pszenicy durum pełnoziarnista, woda
Typ: Z mąki pełnoziarnistej
Rodzaj: Spaghetti
Zawartość netto: 500 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 108 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 3,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Wartość energetyczna kcal: 343 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1451 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 0,01 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 2,8 g
Zawartość węglowodanów: 63,5 g