Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Garam masala to mieszanka przypraw pochodząca z północnych Indii, której nazwę tłumaczy się jako "pikantna przyprawa". Dzięki niej danie staje się mocno aromatyczne, lekko ostre i rozgrzewające. Najlepiej dodać ją pod koniec gotowania, aby zatrzymać w potrawie jak najwięcej aromatu.//Zastosowanie: Doskonała do dań kuchni hinduskiej i orientalnej, mięs, ryb i warzyw.
Składniki: Kmin rzymski (kumin), kolendra, pieprz, cynamon, goździki, kwiat muszkatołowy (macis), kardamon, gałka muszkatołowa, liść laurowy.
Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Kuchnia indyjska
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 210 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać