Kefir to orzeźwiający napój fermentowany, którego produkcja jest w 100% inspirowana tradycyjnym sposobem wytwarzania. Dzięki zastosowanej metodzie termostatowej podczas produkcji, proces fermentacji i dojrzewania kefiru zachodzi osobno w każdej butelce, nie w ogólnym zbiorniku. W wyniku tego dwutlenek węgla jest zatrzymywany podczas procesu fermentacji. Czysty skład - mleko , żywe kultury kefirowe. Nie zwiera mleka w proszku.
Ten smak Robicolosalną różnicę
Kefir Robico
Jest wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą. Proces jego dojrzewania i fermentacji zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce.
Składniki:Mleko pasteryzowane, żywy kultury bakterii i drożdży kefirowych.
Rodzaj: Kefir
Typ: Naturalny
Smak: Klasyczny (classic)
Zawartość tłuszczu: 1,5 %
Pojemność: 400 ml
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 4,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1 g
Wartość energetyczna kcal: 43,0 kcal
Wartość energetyczna kJ: 180,0 kJ
Wielkość porcji: 400 g
Zawartość białek: 3,1 g
Zawartość soli: 0,1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 1,5 g
Zawartość węglowodanów: 4,2 g