Jogurt bałkański wytwarzany przy użyciu pionierskiej, tradycyjnej technologii na rynku Polski od wielu lat. Wyróżnia go rześki, łagodny, pełny smak słonawo - słodki, typowy dla jogurtów ze zwiększoną zawartością suchej masy mleka. Ma stałą, zwartą i jednocześnie lekką i puszystą konsystencję. Obecna w nim duża liczba żywych bakterii przez długi czas zachowuje jego naturalną świeżość, a optymalna proporcja tłuszczu, białka i węglowodanów umożliwia najpełniejsze pokrycie potrzeb budulcowych i energetycznych organizmu
Składniki:mleko pełne pasteryzowane śmietanka pasteryzowana mleko w proszku odtłuszczone białka mleka żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus
Rodzaj: Naturalny, Grecki
Smak: Naturalny, Mleczny
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Produkt naturalny: Tak
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 340 g
Inne informacje
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie