Sos musztardowy (71%) [woda, olej rzepakowy, cebula marynowana (cebula, woda, ocet, sól, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), ocet spirytusowy, śmietanka, cukier, musztarda (4%) (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), gorczyca, skrobia modyfikowana kukurydziana, żółtko jaja kurzego w proszku, sól, przyprawy, koncentrat papryki, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty], marynowane filety śledziowe (29%) [filety śledziowe (clupea harengus, złowione w morzu, obszar połowu: północno-wschodni atlantyk (fao 27), podobszar połowu: morze norweskie (iia)*, skagerrak i kattegat (iiia)*, morze północne (iv)*; złowiono za pomocą włoków (w)*, sieci okrążających i podrywek (s)*. *patrz nadruk obok numeru partii), sól, woda, ocet spirytusowy, cukier, substancja słodząca; sacharyny].
Składniki: 35% filety ze śledzia atlantyckiego*, olej rzepakowy, woda, 8,3% śmietana, 6,8% cebula marynowana, 6,5% ogórki konserwowe, 3,2% jabłko gotowane, cukier, jogurt (mleko, skrobia), ocet spirytusowy, sól, żółtko jaja, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas octowy), substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu). Produkt może zawierać: gorczycę, skorupiaki, soję i seler.
Sos śmietanowy (60%) [olej rzepakowy, cebula marynowana (cebula, woda, ocet, sól, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), ogórek konserwowy (ogórek, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól), śmietanka (6%), jabłko konserwowe (jabłko, woda, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), cukier, jogurt naturalny, ocet spirytusowy, woda, sól, żółtko jaja kurzego w proszku, mleko w proszku, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy, barwnik: kurkumina), gorczyca, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromaty], marynowane filety śledziowe (40%) [filety śledziowe (clupea harengus, złowione w morzu, obszar połowu: północno-wschodni atlantyk), woda, cukier, sól, kwas octowy].
45% płaty ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus lub clupea harengus membras)*, woda, 7,5% cebula marynowana, 5% marchew gotowana, ocet spirytusowy, sól, papryka marynowana czerwona, ziarno gorczycy, cukier, regulator kwasowości: octany sodu; glukoza, substancja słodząca: sacharyny; aromat
45% rolmopsy [36% płaty ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus)*śledź, sólm regulator kwasowości: kwas octowy), 9% ogórek konserwowy, woda, 7,5% cebula marynowana, 5%marchew gotowana, sól , ocet spirytusowy, papryka konserwowa, gorczyca, cukier, regulator kwasowości (octany sodu) glukoza, substancja słodząca: sacharyny, aromaty naturalne.
mleko, śmietanka, mleko w proszku, kultury mleczarskie
filety ze śledzia bałtyckiego 54,5% (Clupea harengus membras), 23 % olej rzepakowy, 18% cebula solona, koncentrat pomidorowy 2,5%, cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, mleczan wapnia, lakton kwasu glukonowego; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; aromat papryki
Marynowane filety ze śledzia bałtyckiego ze skórą 54,5% z cebulą marynowaną 13,5% w oleju rzepakowym 31,8%. filety ze śledzia bałtyckiego (clupea harengus membras), olej rzepakowy, cebula, cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy; chili mielone, ekstrakt z papryki ostrej.
Marynowane filety ze śledzia bałtyckiego ze skórą 54,5% z cebulą marynowaną 13,5% w oleju rzepakowym 32%. filety ze śledzia bałtyckiego (clupea harengus membras), olej rzepakowy, cebula, cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy.
ser Cheddar (51%), ser (15%), odtłuszczone mleko, masło, odtłuszczone mleko w proszku, sole emulgujące (E331, E339, E452), białka mleka, sól, barwniki: ekstrakt z papryki i karoteny, substancja przeciwzbrylająca: lecytyna słonecznikowa
Mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii( szczepionka serowarska, szczepionka bakterii propionowych) dopuszcza się dodatek barwnika: annato, bez konserwantów
śmietanka (z mleka), kultury bakterii kwasu mlekowego.
śmietanka (z mleka), kultury bakterii kwasu mlekowego, sól (1,2%).
mleko kozie pasteryzowane, kultury bakteri fermentacji mlekowej,
mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, białko zwierzęce wieprzowe uwodnione, sól, przyprawa (zawiera aromaty, ekstrakty przypraw), glukoza, dekstroza, przeciwutleniacze: kwas l- askorbinowy; izoaskorbinian sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, substancje konserwujące: azotyn sodu, azotan potasu, bakterie fermentacji mlekowej, pleśń szlachetna. produkt może zawierać: selera, gorczycy, soi, pochodnych mleka. do wytworzenia 100 g produktu zużyto 140 g mięsa wieprzowego
Ser miękki solankowy (mleko, sól, regulator kwasowości), zalewa solankowa.
mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii
śmietanka, olej roślinny rzepakowy, barwnik, aromat
Mięso wieprzowe (51 %), woda, mięso z kurczaka (20 %), sól, białko wieprzowe kolagenowe, stabilizatory (trifosforany, difosforany), glukoza, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), skrobia modyfikowana, przyprawy, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu). może zawierać zboża zawierające gluten, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.
mięso wieprzowe (67%), woda, skrobia ziemniaczana, błonnik pszenny bezglutenowy, sól, tłuszcz wieprzowy, glukoza, przyprawy, ekstrakt drożdżowy, aromaty, stabilizator:e451, białko wieprzowe kolagenowe, substancja żelująca:e407, przeciwutleniacze:e301, e315, ekstrakty przypraw, wzmacniacz smaku:e621, substancja konserwująca:e250. produkt w jelicie wieprzowym. produkt może zawierać: soję, seler, gorczycę
śmietanka pasteryzowana, olej roślinny rzepakowy, kultury bakterii mlekowych,
Tłuszcz roślinny palmowy nieutwardzony, śmietanka, olej słonecznikowy, tłuszcz serwatkowy, emulgatory: E 471, E 472c i E 322, regulator kwasowości: kwas mlekowy, barwnik: beta-karoten, aromaty.
Mleko , orzechy włoskie (2%), sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, Penicillium candidum.
Składniki: Woda, kawałki makreli (scomber scombrus), marchew, groszek, kukurydza, sól, żelatyna wieprzowa, ocet spirytusowy, cukier, warzywa suszone ( marchew, seler, cebula, pietruszka), ekstrakty przypraw, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; sól morska, zioła, przyprawy, aromaty. produkt może zawierać ości. wydzielający się na powierzchni tłuszcz jest naturalnie zachodzącym efektem procesu pasteryzacji.
mięso wieprzowe (145 g wykorzystano do przygotowania 100 g gotowego produktu), sól, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, syrop glukozowy, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu
filet z piersi indyka (71%), woda, sól, stabilizatory: karagen E407, difosforany E450, trifosforany E451, guma ksantanowa E415, regulator kwasowości: mleczan sodu E325; maltodekstryna, glukoza, cukier, białko wieprzowe kolagenowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu E301; błonnik cytrusowy, ekstrakty przypraw (zawierają SELER), aromaty (zawierają wzmacniacz smaku: E621), przyprawy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy E621, ekstrakt drożdży, substancja konserwująca: azotyn sodu E250
mleko pasteryzowane, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka , kultury bakterii jogurtowych
mąka PSZENNA, woda, tłuszcz palmowy, alkohol etylowy, cukier, sól spożywcza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Mąka pszenna, tłuszcz palmowy, woda, cukier, olej słonecznikowy, alkohol etylowy, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu). uwaga: olej słonecznikowy zastąpiony olejem rzepakowym.
mięso wieprzowe z szynki (90%), sól, glukoza, skrobia modyfikowana, stabilizatory (octany sodu, cytryniany sodu), aromaty, przeciwutleniacze (kwas askorbinowy, askorbinian sodu, izoaskorbinian sodu), syrop glukozowy niskoscukrzony, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca (azotyn sodu). Może zawierać soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.
Mleko, sól, kultury bakterii. w przypadku sera barwionego:barwnik-karoteny.
śmietanka, stabilizator: karagen, emulgator: E471
Ciasto makaronowe: mąka pszenna, mąka z pszenicy durum, jaja (11,7% produktu końcowego), woda. nadzienia (30% produktu końcowego): mortadela [mięso wieprzowe i tłuszcz wieprzowy (16% produktu końcowego), sól, przyprawy, glukoza, aromaty], bułka tarta (mąka pszenna, woda, sól), sól, ser (mleko, sól, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym z jaja), aromaty i przyprawy. produkt może zawierać: orzechy, soję i gorczycę.
Zawiera wodę dodaną. karkówka wieprzowa bez kości (84%), woda, sól, białko sojowe, stabilizatory: trifosforany, difosforany, karagen, guma ksantanowa, glukoza, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, stabilizatory: cytryniany sodu, cukier (sacharoza), hydrolizat białkowy sojowo- kukurydziany, substancja konserwująca: azotyn sodu
Szynka wieprzowa, sól spożywcza, dekstroza, pzrzyprawy, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca (E250).
Szynka wieprzowa *, sól kuchenna, przyprawy, dekstroza, substancje konserwujące: ( e250,e252). wędzona dymem jodłowym. wieprzowina z niemiec. 100g produktu wyprodukowano z 128g mięsa. produkt bezglutenowy, nie zawiera dodatku wzmacniaczy smaku ani barwników.
Mięso30%(w tym: mięso wieprzowe 14%,mięso z kurczaka 9%,mięso wołowe 7%), woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka,tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, kasza manna (gluten), tłuszcz i skórki z kurczaka, sól, skrobia ziemniaczana, izolat białka sojowego, substancja zagęszczająca: e407, przyprawy (w tym:gorczyca), ekstrakty przypraw, aromaty przypraw (w tym : gluten, soja, seler); stabilizatory: trifosforany, difosforany, emulgator: e472c; regulator kwasowości: e331, e500; białko kolagenowe (wieprzowe); cukier, wzmacniacze smaku: e621, e635; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, askorbinian sodu, ekstrakt drożdżowy, barwnik:e120, substancja konserwująca: e250. produkt może zawierać śladowe ilości: mleka, laktozy, jaj.
pasteryzowane mleko owcze (70%), pasteryzowane mleko kozie (30%), sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka mikrobiologiczna
Wyrób wieprzowy, homogenizowany, wedzony, parzony. mieso z szynki wieprzowej 95%, skrobia, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty (w tym aromat dymu wedzarniczego), cukier, białko wieprzowe, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwujaca: azotyn sodu. Produkt moze zawierac: soje, mleko, orzechy, seler, gorczyce.
Mleko pasteryzowane, skrobia modyfikowana, kultury bakterii mlekowych
50% filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus) (śledź, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas octowy), 29,6% cebula marynowana, 20% olej rzepakowy, 0,33% chili, pieprz, ekstrakt z papryki.
mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, mięso wołowe, sól, przyprawy w tym gorczycę, czosnek suszony(1%), cukier, glukozę, barwnik: kwas karminowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, bakterie fermentacji mlekowej. produkt może zawierać: seler, soję, pochodne mleka. do wytworzenia 100g produktu zużyto 120g mięsa wieprzowego i 15 mięsa wołowego.
pasteryzowane mleko krowie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie kwasu mlekowego, 1% zioła śródziemnomorskie: tymianek, rozmaryn, oregano
mięso wieprzowe z dodatkiem mięsa z dziczyzny (na 100 g gotowego produktu wykorzystano 128 g mięsa wieprzowego i 14 g mięsa z jelenia), sól, czosnek, cukier (sacharoza), przyprawy, substancja konserwująca: azotyn sodu
Mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy i ich ekstrakty, aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego, błonnik pszenny bezglutenowy, glukoza, koncentrat buraka ćwikłowego, barwniki e120, przeciwutleniacz e316, substancja konserwująca e250, stabilizator: chlorek wapnia, kultury starterowe
szynka wieprzowa, sól spożywcza, sól morska, dekstroza, przyprawy, ekstrakty przypraw, substancje konserwujące azotyn sodu, azotan potasu.
mleko pasteryzowane, kultury bakterii, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna.
oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy, palmowy, kokosowy), woda, masło z mleka (6,6%), mleko pełne w proszku (0,7%), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól (0,5%), substancja konserwująca (kwas sorbowy), aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy (A, D), barwnik (karoteny)
oleje i tłuszcze roślinne (palmowy - 45%, rzepakowy i słonecznikowy w zmiennych proporcjach, kokosowy), woda, emulgatory (lecytyny, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), sól (0,3%), aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (annato), witaminy (A,D). Produkt może zawierać mleko.
Zgodnie ze specyfikacją sera zastosowanego do konfekcjonowania
Zgodnie ze specyfikacją sera zastosowanego do konfekcjonowania