Chleb tostowy bezglutenowy 300g Bezgluten
- Watch the product:
- Add feedback:
- Manufacturer's code: 5907459846768
-
Availability:
Exists
-
The lowest price 30 days before the discount: 17.44 zł gross
- Gross price: 15.00 zł / szt. 14.29 zł / szt.
- szt.
-
Payment via bank transfer, Płatność przelewem (przedpłata), Przelewy24-szybki przelew online, Gotówka/Karta/BLIK przy odbiorze
-
Fast Blik payments.
We complete the order within 24 hours.
The product is covered by a one-year warranty.
You can return the product within 14 days.
Mięciutki, pachnący chleb, doskonały do porannych tostów, ale również do zwykłych kanapek, o całkowicie nowej recepturze: bez skrobi pszennej i z dużą zawartością błonnika pokarmowego.
- uproszczony skład, bez emulgatorów, regulatorów kwasowości,
- bez składników alergenów (bez mleka, soi, jaj),
- biały (rafinowany) cukier zastąpiony aromatycznym sokiem winogronowym,
- zawiera w składzie mąkę sorgo – bezglutenowe, pradawne zboże, które „ma dość wysoką jak na zboże zawartość białka 11 g na 100 g produktu. Na 20 różnych aminokwasów wyróżnia się 8-10 egzogennych, których organizm nie jest w stanie sam syntezować. Dwa spośród nich zawarte są w proteinach sorgo. Jest to lizyna i tryptofan. Ta pierwsza wykazuje wiele korzyści antynowotworowych. Z tryptofanu zaś powstają melatonina i serotonina, które są odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie organizmu w ciągu dnia oraz jakość snu.”
Chleb tostowy bezglutenowy wyprodukowany na bazie mąki kukurydzianej i mąki ryżowej to doskonała alternatywa dla...
Składniki
Skrobia 31 % (kukurydziana, ryżowa), woda, mąka 22 % (ryżowa, jaglana), syrop ryżowy, olej roślinny (rzepakowy), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże, mąka z sorgo 1,6%, zagęszczony sok winogronowy, błonnik: z babki jajowatej (plantago ovata), bambusowy; sól, aromat. odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. odpowiedni dla wegan.
- uproszczony skład, bez emulgatorów, regulatorów kwasowości,
- bez składników alergenów (bez mleka, soi, jaj),
- biały (rafinowany) cukier zastąpiony aromatycznym sokiem winogronowym,
- zawiera w składzie mąkę sorgo – bezglutenowe, pradawne zboże, które „ma dość wysoką jak na zboże zawartość białka 11 g na 100 g produktu. Na 20 różnych aminokwasów wyróżnia się 8-10 egzogennych, których organizm nie jest w stanie sam syntezować. Dwa spośród nich zawarte są w proteinach sorgo. Jest to lizyna i tryptofan. Ta pierwsza wykazuje wiele korzyści antynowotworowych. Z tryptofanu zaś powstają melatonina i serotonina, które są odpowiedzialne za prawidłowe funkcjonowanie organizmu w ciągu dnia oraz jakość snu.”
Chleb tostowy bezglutenowy wyprodukowany na bazie mąki kukurydzianej i mąki ryżowej to doskonała alternatywa dla...
Składniki
Skrobia 31 % (kukurydziana, ryżowa), woda, mąka 22 % (ryżowa, jaglana), syrop ryżowy, olej roślinny (rzepakowy), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże, mąka z sorgo 1,6%, zagęszczony sok winogronowy, błonnik: z babki jajowatej (plantago ovata), bambusowy; sól, aromat. odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. odpowiedni dla wegan.
Informacje o bezpieczeństwie produktu
Informacje o producencie