Pyzy ziemniaczane z mięsem to kule wypełnione doskonale przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym z dodatkiem cebuli. Są pyszne i sycące, najlepiej smakują podane z roztopionym masłem i smażoną cebulką, ale z łatwością można na ich bazie przygotować bardziej oryginalne dania. Sposób przygotowania: zamrożone pyzy wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Następnie pyzy delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 5-7 minutach.
Składniki: ziemniaki (43%), woda, skrobia ziemniaczana, mięso wieprzowe (9%), grys ziemniaczany (5%), płatki ziemniaczane (2%), cebula (1,6%), teksturowane białko sojowe, mięso wołowe (1%), tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, warzywa (marchew, pietruszka, por, seler, pasternak)
Sposób przygotowania: Do gotowania
Zawartość netto: 450 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 110 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Może zawierać
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g