semolina (mąka z pszenicy durum)
mąka z soczewicy czerwonej
Semolina (mąka z pszenicy durum), algi morksie (spirulina) 3%.
Mąka makaronowa pszenna, warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma
Semolina (mąka z pszenicy durum), warzywa w zmiennych proporcjach (pomidor suszony, szpinak suszony, burak czerwony suszony), przyprawa: kurkuma.
ekologiczna mąka z PSZENICY ORKISZ razowa typ 2000.OPIS Makaron ten wyrabiamy z mąki uzyskanej z pełnego przemiału ziarna ORKISZU - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika. Ziarna ORKISZU użyte do wyrobu mąki na makaron pochodzą wyłącznie z ekologicznych, polskich upraw. Rzemieślnicze metody produkcji, w tym zastosowanie matryc z brązu, nadają makaronowi chropowatą powierzchnię zapewniającą idealne przeleganie sosu.SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPrzed spożyciem gotować ok. 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g ugotowanego produktuWartość energetyczna: 668 kJ/158 kcal Tłuszcz: 1,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 28 g w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 4,4 gBiałko: 6,2 g Sól: 0,01 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać JAJA.ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.