borowik szlachetny owocniki (kapelusze i trzony)
podgrzybek brunatny owocniki (kapelusze i trzony)
Aronia do mies i serów. produkt pasteryzowany. sporządzono z 42 g owoców na 100 g produktu. aronia 42%, woda, cukier, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości kwas cytrynowy. produkt może zawierać zboża zawierające gluten i nasiona sezamu.
słonecznik łuskany 31%, pomidory 20%, olej rzepakowy, woda, koncentrat pomidorowy 8%, sok cytrynowy, koncentrat winogronowy, sól, mieszanka przypraw curry 0,3%, pieprz czarny.
pomidory, oliwa z oliwek (15%), cukier, sól, czosnek
ogórki korniszony 53 %, woda, miód 6,2 %, cukier, regulator kwasowości: kwas octowy; sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia; przeciwutleniacz: pirosiarczyn potasu.
ogórki korniszony 52 %, woda, cukier, mieszanka przypraw 1 %, aromat naturalny, regulator kwasowości: kwas octowy; sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia; przeciwutleniacz: pirosiarczyn potasu.
pieczarki, woda, cebula, marchew, ocet spirtusowy, cukier, sól, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, przyprawy.
ogórki korniszony 50 %, woda, cukier, papryczki chili 2,7 %,chili suszone 1 %, aromat naturalny, regulator kwasowości: kwas octowy; sól, substancja wiążąca: chlorek wapnia; przeciwutleniacz: pirosiarczyn potasu.
(Grzyby Mun) Uszak gęstowłosy (Auricularia polytricha), suszone, krojone.
Rodzynki, olej słonecznikowy, substancja konserwująca, dwutlenek siarki,
woda, oliwki zielone Manzanilla, sól, pasta paprykowa 1,93% (woda, papryka 25%, stabilizator – alginian sodu, aromat paprykowy), wzmacniacz smaku – glutaminian sodu, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy
woda, oliwki zielone Manzanilla, sól, pasta cytrynowa 1,93% (woda, cytryna 18%, aromat cytrynowy, stabilizator: alginian sodu), wzmacniacz smaku: glutaminian sodu, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
woda, oliwki, sól, pasta serowa 1,93% (woda, ser w proszku6% (mleko), stabilizator alginian sodu, aromat serowy), wzmacniacz smaku glutaminian sodu, regulatory kwasowości kwas cytrynowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz kwas askorbinowy.
woda, oliwki zielone Manzanilla, sól, pasta łososiowa 1,93% (woda, łosoś 10% (ryba), stabilizator - alginian sodu, aromat łososiowy), wzmacniacz smaku - glutaminian sodu, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas mlekowy, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy
morele suszone bez pestek, substancja konserwująca dwutlenek siarki.
karczochy serca, woda, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, przyprawy, cukier, regulator kwasowości kwas cytrynowy, przeciwutleniacz kwas askorbinowy, sól
Owoce 60% (czarne porzeczki 30%, czerwone porzeczki 30%), woda, cukier, syrop glukozowofruktozowy, skrobia modyfikowana, zagęszczony sok z aronii, regulator kwasowość kwas cytrynowy, substancja wiazaca mleczan wapnia.
Owoce 60% (jeżyny 16%, jagody 15%, czarne porzeczki, wiśnie, truskawki), woda, cukier, syrop glukozowo - fruktozowy, skrobia modyfikowana, zagęszczony sok z aronii, regulator kwasowości kwas cytrynowy, substancja wiążąca mleczan wapnia.
czereśnie z ogonkami, woda, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat, barwnik - E129 - może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci
groszek zielony, woda, sól, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy
pieczarki, woda, sól, regulator kwasowości- kwas cytrynowy, przeciwutleniacz- kwas askorbinowy
ananasy, woda, cukier, regulator kwasowości -kwas cytrynowy
Pomidory, sól, regulator kwasowości – kwas cytrynowy.
Pieczarki, woda, sól, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy
Mąka pszenna 78%, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, dekstroza, sól, gluten pszenny, czosnek granulowany 1,8%, drożdże, serwatka w proszku (z mleka), ekstrakt słodu jęczmiennego, nać pietruszki suszona 0,2%, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
Składniki: Mąka pszenna 86%, olej słonecznikowy, dekstroza, gluten pszenny, drożdże sól, serwatka w proszku (z mleka), ekstrakt słodu jęczmiennego, przeciwutleniacz, kwas askorbinowy
Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.
Oliwki, woda, sól, stabilizator: glukonian żelazawy. produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.
fasola biała, woda, sól, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy
Woda, oliwki, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, przeciwutleniacz – kwas askorbinowy. produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.
Woda, oliwki, sól, stabilizator; glukonian żelazawy. produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.
cukier, czarny bez 40%, sok z cytryny 10%, woda, substancja żelująca: pektyny
brzoskwinie, woda, cukier, regulator kwasowości - kwas cytrynowy
Woda, oliwki, sól, stabilizator: glukonian żelazawy. produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.
Mąka pszenna 80%, oliwa z oliwek 6,8%, olej słonecznikowy, dekstroza, sól 1,9%, gluten pszenny, drożdże, serwatka w proszku (z mleka), ekstrakt słodu jęczmiennego, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
Oliwki, woda, sól, regulatory kwasowości - kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.
sól morska, skrobia kukurydziana*, miso* (SOJA*, ryż*, woda, sól, koji), oleje roślinne* (tłuszcz shea*, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia*), tłuszcz z kurczaka*, mięso z kurczaka* 5 % (gotowany kurczak*, przeciwutleniacz – ekstrakty z rozmarynu* (wyciągi z rozmarynu)), ekstrakt z drożdży, suszone warzywa* w zmiennych proporcjach 1,1 % (cebula*, SELER*, marchew*, pietruszka*, czosnek*, natka pietruszki*), przyprawy*. (*pochodzące z upraw ekologicznych)SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozpuścić 1 kostkę w 550 ml wrzącej wody.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g przygotowanego bulionuWartość energetyczna: 20 kJ/5 kcalTłuszcz: 0,3 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 gWęglowodany: 0,3 gw tym cukry: 0,1 gBiałko: 0,1 gSól: 0,98 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.