mleko, sól, kultury bakterii mlekowych, stabilizator: chlorek wapnia, barwnik: karoteny, annato
pasteryzowane MLEKO, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego (z MLEKA), podpuszczka mikrobiologiczna, kultury pleśni (z MLEKA).
mleko pełne (22%), cukier, tłuszcz palmowy, mąka pszenna, białka mleka, tłuszcz kokosowy, preparat serwatkowy, mleko w proszku pełne (5,0%), tłuszcz z ziaren palmowych, skrobia, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (1,5%), zmielone orzechy laskowe (1,2%), czekolada mleczna (0,5%), syrop glukozowy, syrop glukozowo-fruktozowy, emulgatory: E322, E471, E472b; substancje spulchniające: E450, E500; aromat. Może zawierać inne orzechy oraz jaja.
mięso z piersi kurczaka 75%, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, skrobia ziemniaczana, błonnika pszenny bezglutenowy, aromaty (zawierają jaja) skrobia z tapioki, regulator kwasowości cytrynian sodu, drożdże, papryka, kurkuma, przyprawy. może zawierać: soję, gorczycę, białka mleka łącznie z laktozą, seler.
podroby drobiowe
Pasteryzowane mleko owcze (97,28%), sól (2%), ostra papryczka (0,7%), podpuszczka (0,02%).
mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka zwierzęca
mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka
MLEKO pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii mlekowych, barwnik- karoteny
pasteryzowane mleko, sól, podpuszczka, żywe kultury bakterii. Mleko: UE. Wędzony drewnem bukowym.
46%kapusta kiszona*, ( kapusta biała*, sól), 20% kapusta biała*, 18% sos (woda, cukier trzcinowy*, olej rzepakowy*, pieprz*, mąka*, przyprawy*), 10% grzyby*( borowiki), 6,5% cebula* ( * CERTYFIKOWANE EKOLOGICZNE). Po otwarciu należy opróźnić woreczek z powietrza, dokładnie zamknąć strunę i przechowywać w lodówce.
Składniki: mąka PSZENNA, ser mozzarella 15,7% (z MLEKA), woda, pieczarki 9%, olej rzepakowy, szynka wieprzowa (7,5%) [mięso wieprzowe, woda, skrobia, sól, białko SOJOWE, stabilizatory (trifosforany, polifosforany), błonnik PSZENNY, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe), przyprawy, ekstrakty przypraw, maltodekstryna, przeciwutleniacze (askorbinian sodu, kwas cytrynowy), substancja konserwująca (azotyn sodu)], koncentrat pomidorowy, drożdże, cukier, sól, skrobia modyfikowana, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), ekstrakty przypraw, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Może zawierać JAJA, SELER, SEZAM.
Składniki: mąka PSZENNA, analog SERA (14%) [woda, tłuszcz palmowy, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, skrobia, białka MLEKA, sól, emulgatory (polifosforany, difosforany), aromat (zawiera MLEKO)], woda, olej rzepakowy, SER (6%), drożdże, koncentrat pomidorowy, MLEKO, skrobia modyfikowana, sól, cukier, przyprawy (zawierają SELER), substancja konserwująca: sorbinian potasu, emulgator: (E472e). Może zawierać GORCZYCĘ, JAJA, SEZAM, SOJĘ.
Szynka wieprzowa, sól.
Mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka (46%), woda, tłuszcz wieprzowy (13%), skórki wieprzowe (9%), skrobia ziemniaczana, sól, żelatyna wieprzowa, glukoza, czosnek (0,7%), wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; białko wołowe, ocet spirytusowy, przyprawy, stabilizatory: difosforany, trifosforany; białko SOJOWE, aromaty, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu. Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (PSZENNY, OWSIANY), MLEKO, JAJA, SELER i GORCZYCĘ.
pasteryzowane mleko krowie, sól, podpuszczka, skórka niejadalna.
Mięso wieprzowe, sól, przyprawy, przeciwutleniacz: e 301, konserwant: e 250.
Mięso wieprzowe, sól, przyprawy, przeciwutleniacz: e 301, konserwant: e 250
Kurki (cantharellus cibarius fr.) 46%, woda , ocet spirytusowy , cukier , cebula , marchew, sól , regulator kwasowości - kwas , cytrynowy , gorczyca , pieprz naturalny ziarnisty , liść laurowy
odtworzone białka roślinne 46% (SOJOWE 27%, PSZENNE 19%], warzywa w zmiennych proporcjach 37% (marchew, groszek zielony, cebula, papryka czerwona, kukurydza), olej słonecznikowy, skrobia ziemniaczana, aromat, ocet spirytusowy, substancja zagęszczająca (metyloceluloza), pomidory w proszku, białko ziemniaczane, sól morska, zioła i przyprawy, błonnik ziemniaczany, cebula w proszku, naturalny aromat, czosnek w proszku, maltodekstryna, żelazo, witamina B12. Może zawierać: MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i JAJA.
Woda, cukier trzcinowy*, zielona herbata (2%)*, kultura kombuchy (symbioza mikroorganizmów i drożdży (
Woda, cukier trzcinowy*, zielona herbata (2%)*, kultura kombuchy (symbioza mikroorganizmów i drożdży (
masło z mleka (47%), oleje roślinne (rzepakowy - 34%, z lnianki -2%), maślanka z mleka, witaminy (A,D)
Łosoś atlantycki (Salmo salar), sól.
MLEKO kozie pasteryzowane, sól, kultury mleczarskie, kultury pleśniowe, podpuszczka
Pasteryzowane mleko, kultury bakterii kwasu mlekowego, substancja wiążąca: chlorek wapnia, sól morska, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym z białka jaj
Mięso wieprzowe (51 %), woda, mięso z kurczaka (20 %), sól, białko wieprzowe kolagenowe, stabilizatory (trifosforany, difosforany), glukoza, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), skrobia modyfikowana, przyprawy, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu). może zawierać soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczycę.
Mięso 51%(w tym: mięso wieprzowe 44%, mięso z indyka 7%),woda, tłuszcz wieprzowy, skrobia ziemniaczana, sól, błonnik pszenny, przyprawy, białko sojowe, stabilizatory: e 407, e 450, e 451, cukier, wzmacniacz smaku: e 621, przeciwutleniacze: e 316, e 301, substancja konserwująca: e 250, e 252
naturalne mleka, żywe kultury bakterii mlekowych
mleko pastreyzowane, kultury serowe, sól, podpuszczka
pasteryzowane mleko krowie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna
pasteryzowane MLEKO krowie, sól, kultury bakterii mlekowych, barwnik: węgiel roślinny
śmietanka pasteryzowana
Składniki: Panna Cotta 100g: śmietanka (53,4%), woda, cukier, białka mleka, laktoza, substancja żelująca: żelatyna wołowa, naturalny aromat waniliowy. Sos: 20g: Mus owocowy (74%) (mango, marakuja), cukier.
mleko krowie, sól, podpuszczka
mięso z indyka 98%, woda, sól, aromaty, stabilizatory: cytryniany sodu, askorbinian sodu, regulator kwasowości: octan sodu może zawierać gluten
100g produktu wyprodukowano ze 135g mięsa wieprzowego. mięso wieprzowe (ue) , boczek wieprzowy, sól, białko wieprzowe, korektor kwasowości (e-326,e-575), przyprawy, syrop glukozowy, dekstryna, środek nawilżający (e-420), dekstroza, czosnek, stabilizatory (e-451, e-450, e-452), przeciwutleniacz (e-316) i ekstrakty roślinne. może zawierać soję oraz mleko (łącznie z laktozą).
Pasteryzowane krowie mleko, sól, kultury startowe, podpuszczka
Mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka 56%, woda, olej rzepakowy, skrobia pszenna, mięso wieprzowe 3%, mąka pszenna, cebula, izolat białka sojowego, sól, skrobia ziemniaczana, preparat krwi wieprzowej, przyprawy, regulator kwasowości- e 508; glukoza, przeciwutleniacz- e 316; substancja konserwująca- e 250. produkt może zawierać: gorczycę, seler, mleko (łącznie z laktozą) i jaja.
kapa zrazowej górnej, kapa z karku, ogonek z krzyżowej, łopatka, kark , skrzydło, zrazowa dolna
Kiełbasa francuska sucha mięso wieprzowe (pochodzenie: ue), sól, laktoza, glukoza, przyprawy, czosnek, przeciwutleniacz: e316; kultury starterowe drobnoustrojów, substancje konserwujące: e252, e250. chorizo mięso wieprzowe (pochodzenie: hiszpania), sól, papryka, mleko w proszku, glukoza, czosnek, ekstrakt z owoców, substancje konserwujące: e250, e252; przyprawy. salami włoskie mięso wieprzowe (pochodzenie: ue), sól, glukoza, przeciwutleniacz: e301, przyprawy, aromaty naturalne, substancje konserwujące: e250, e252.
Olej rzepakowy, ser solankowy 34% (mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna), zielone oliwki nadziewane pastą z papryki 5% (oliwki, papryka, sól, substancje zagęszczające: alginian sodu, guma guar, substancja wiążąca: chlorek wapnia) oliwki czernione bez pestek 5% (oliwki, sól, stabilizator: e579), papryka 4% (papryka, ocet spirytusowy, sól) pieprz, czosnek, zioła. w produkcie mogą być zawarte pestki oliwek lub ich części.
Ser solankowy 50% (mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna), olej rzepakowy, pieprz, papryka, zioła (0,1%), czosnek.
mięso drobiowe
Chiffonnade de jambon serrano szynka wieprzowa, sól, substancje konserwujące (e-252, e-250), przeciwutleniacz (e-301).
Podudzie kurczęce (94%), sól, skrobia ziemniaczana, stabilizatory: trifosforany, difosforany, mleczan sodu, octany sodu; glukoza, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar; ekstrakty drożdżowe, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), substancja konserwująca: azotyn sodu. może zawierać zboża zawierające gluten, soję, seler, gorczycę, mleko (łącznie z laktozą).
ser cheddar (mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: beta-karoten), substancja przeciwzbrylająca: skrobia ziemniaczana
48.6% mozzarella ( mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna), 48.6% cheddar (mleko krowie pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: beta-karoten ), substancja przeciwzbrylająca: skrobia ziemniaczana.
Woda, mięso oddzielone mechanicznie z kurczaka, mięso wieprzowe 9%, skórki wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, mięso wołowe 3%, kasza manna (gluten), mąka pszenna, sól, białko sojowe, przyprawy (zawierają: seler), aromaty i ekstrakty przypraw; substancja zagęszczająca: e407; stabilizatory: difosforany, trifosforany; cukier, wzmacniacz smaku: e621, przeciwutleniacze: askorbinian sodu, kwas askorbinowy; regulator kwasowości: e331, e262; barwnik: e120; błonnik ziemniaczany, substancja konserwująca: e250.
szynka wołowa, sól, przyprawy, glukoza, wino czerowne wytrawne, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu