mięso wieprzowe z szynki 93%, sól, białko wieprzowe kolagenowe, skrobia ziemniaczana, aromaty, przyprawy i ich ekstrakty, ekstrakt drożdżowy, regulatory kwasowości: cytrynian sodu, octan sodu; glukoza, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. możliwa obecność: soi, glutenu, gorczycy, selera oraz mleka i pochodnych.
'mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy w tym ekstrakt papryki, aromaty, glukoza, barwnik: kwas karminowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu, kultury starterowe
mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, posypka z czosnkiem, czerwonym pieprzem i rozmarynem (4%), żelatyna wieprzowa, sól, przyprawy i ich ekstrakty, błonnik pszenny, glukoza, cukier, barwnik: kwas karminowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancje konserwujące: azotyn sodu; sorbinian potasu, bakterie fermentacji mlekowej. produkt może zawierać : selera, gorczycy, soi, pochodnych mleka. do wytworzenia 100 g produktu zużyto 119 g mięsa wieprzowego
mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, posypka zielona papryka (3%), żelatyna wieprzowa, sól, przyprawy i ich ekstrakty, błonnik pszenny, glukoza, cukier, barwnik: kwas karminowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancje konserwujące: azotyn sodu; sorbinian potasu, bakterie fermentacji mlekowej. produkt może zawierać: selera, gorczycy, soi, pochodnych mleka. do wytworzenia 100 g produktu zużyto 119 g mięsa wieprzowego
Parówki z fileta z kurczaka wyrób drobiowy, homogenizowany, wędzony, parzony. filet z kurczaka 90%, tłuszcz z kurczaka, skrobia, sól, ekstrakty przypraw, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), cukier, białko z kurczaka, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: soję, mleko, orzechy, seler, gorczycę.
Woda, oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy, palmowy, kokosowy), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, polirycynooleinian poliglicerolu), sól (0,7%), substancja konserwująca (sorbinian potasu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwniki (annato, kurkumina), przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA), witaminy (A,D). Produkt może zawierać mleko.
oleje roślinne (słonecznikowy-24%, rzepakowy), tłuszcze roslinne (palmowy, kokosowy), woda, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym), sól (0,15%), regulator kwasowosci (kwas cytrynowy) aromat witaminy (A,D) barwnik (karoteny)
Puree ziemniaczane 70% [woda, płatki ziemniaczane suszone (ziemniaki, emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty naturalne)], mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, przyprawy
35% opiekane filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus)* (30% śledź, mąka kukurydziana, olej rzepakowy, ocet spirytusowy), woda, 19,3% warzywa smażone (10% marchew, 4% cebula, 2% seler, 2% pietruszka, olej rzepakowy), 6,8% koncentrat pomidorowy, cukier, sól, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, ekstrakt papryki słodkiej, przyprawy, substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu).
Składniki: 50 % filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus)* (śledź, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas octowy), 24,5 % cebula marynowana, 21 % olej rzepakowy i słonecznikowy, sól, 2,4 % suszone pomidory, koncentrat pomidorowy, czosnek, bazylia, oregano, pieprz czarny.
pasteryzowane MLEKO, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego (z MLEKA), podpuszczka cielęca, barwnik: annato (E160b), substancja konserwująca: azotan sodu
twaróg ziarnisty, śmietanka, sól
Składniki: krojone filety śledziowe bez skóry 60% (Clupea harengus)*, cebula marynowana, olej rzepakowy 19%, ocet spirytusowy, cukier, sól, pomidor suszony 0,8%, czosnek suszony, bazylia, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
filety ze śledzia bałtyckiego 54,5% (Clupea harengus membras), olej rzepakowy 31,18%, cebula 13,5%, cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy; papryka suszona, marchew suszona, gorczyca, pietruszka nać suszona, aromat papryki.
Marynowane filety ze śledzia bałtyckiego ze skórą 54,5% z cebulą marynowaną 13,5%, z suszonymi pomidorami 0,5% w oleju rzepakowym 31,5%. filety ze śledzia bałtyckiego (clupea harengus membras), olej rzepakowy, cebula, cukier, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy; suszone pomidory, przyprawy, aromaty.
Mleko, sól, kultury bakterii
32% filety ze śledzia atlantyckiego*, olej rzepakowy, woda, 9,5% cebula marynowana, 9% śmietana, 5,7% ogórki konserwowe, 3,5% czosnek, cukier, jogurt (mleko, skrobia), sól, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, żółtko jaja, regulator kwasowości (kwas octowy), substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu). Produkt może zawierać: skorupiaki, soję, seler i gorczycę.
mleko,żywe kultury bakterii jogurtowych
Składniki: ziemniaki odtworzone z suszu ziemniaczanego (75%), skrobia, masa JAJOWA pasteryzowana, woda, sól, olej rzepakowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. Może zawierać GLUTEN, GORCZYCĘ, MLEKO, SELER, SEZAM, SOJĘ.
MLEKO PASTERYZOWANE, KULTURY BAKTERII
MLEKO PASTERYZOWANE, KULTURY BAKTERII
mleko pasteryzowane, sól spożywcza, stabilizator:chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych (mleko), podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik:karoteny
ziemniaki 30%, marchew 19,4%, olej rzepakowy, jaja gotowane 9%, woda, seler 8,3%, cukier, gorczyca mielona, przyprawy, ocet spirytusowy, sól, szczypiorek, żółtko jaja, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, octany sodu), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
mleko, sól, stabilizator: chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, barwnik annato
Składniki: ziemniaki gotowane (66,1 %), mąka PSZENNA, masa JAJOWA pasteryzowana, skrobia, sól, olej rzepakowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Może zawierać GORCZYCĘ, MLEKO, SELER, nasiona SEZAMU, SOJĘ.
Mleko pasteryzowane, bakterie fermentacji mlekowej.
ser twarogowy, białka mleka, sól.
twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier, skrobia kukurydziana, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami, sok z cytryny zagęszczony.
serek śmietankowy, białka mleka, sól, łosoś wędzony 7%, koperek 0,2%
Serek śmietankowy, białka mleka, sól, zielone oliwki 12%
SER CHEDDAR 52%,SER 16%,MASŁO,MLEKO ODTŁ. W PROSZKU,SOLE EMULGUJĄCE (E331,E339,E452),BIAŁKA MLEKA,SÓL,BARWNIKI:EKSTRAT Z PAPRYKI I KAROTENY,SUBSTANCJA PRZECIWZBRYLAJĄCA:LECYTYNA SŁONECZNIKOWA
Składniki: mąka PSZENNA, ser mozzarella 15,7% (z MLEKA), woda, pieczarki 9%, olej rzepakowy, szynka wieprzowa (7,5%) [mięso wieprzowe, woda, skrobia, sól, białko SOJOWE, stabilizatory (trifosforany, polifosforany), błonnik PSZENNY, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5’-rybonukleotydy disodowe), przyprawy, ekstrakty przypraw, maltodekstryna, przeciwutleniacze (askorbinian sodu, kwas cytrynowy), substancja konserwująca (azotyn sodu)], koncentrat pomidorowy, drożdże, cukier, sól, skrobia modyfikowana, przyprawy (zawierają GORCZYCĘ), ekstrakty przypraw, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany, substancja konserwująca: sorbinian potasu. Może zawierać JAJA, SELER, SEZAM.
Składniki: mąka PSZENNA, analog SERA (14%) [woda, tłuszcz palmowy, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, skrobia, białka MLEKA, sól, emulgatory (polifosforany, difosforany), aromat (zawiera MLEKO)], woda, olej rzepakowy, SER (6%), drożdże, koncentrat pomidorowy, MLEKO, skrobia modyfikowana, sól, cukier, przyprawy (zawierają SELER), substancja konserwująca: sorbinian potasu, emulgator: (E472e). Może zawierać GORCZYCĘ, JAJA, SEZAM, SOJĘ.
Mąka pszenna, woda, analog sera (11%) [woda, tłuszcz palmowy częściowo utwardzony, skrobia, białka mleka, sól, emulgatory [polifosforany, difosforany], aromat (zawiera mleko)], olej rzepakowy, salami wieprzowe (4,5%) [mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, białko sojowe, przyprawy (zawierają gorczycę, seler), dekstroza, cukier, syrop glukozowy, barwnik: karminy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), ekstrakty z rozmarynu, maltodekstryna, substancja konserwująca: azotyn sodu], ser (4%), koncentrat pomidorowy, mleko, drożdże, skrobia modyfikowana, sól, cukier, przyprawy (zawierają seler), substancja konserwująca: sorbinian potasu, emulgator: e 472e. może zawierać jaja ,sezam.
Składniki: Filety śledziowe bez skóry 50% (clupea harengus)*, cebula 25%, olej rzepakowy 25%, ocet spirytusowy, cukier, sól, pieprz kolorowy 0,8% (pieprz biały, pieprz czarny, pieprz czerwony, pieprz zielony), przyprawy (zawierają gorczycę), zioła 0,3% *złowione w północno - wschodnim atlantyku (fao 27), podobszar połowu: północna część morza północnego (iva), złowione za pomocą włoków
olej rzepakowy, 35,5% jaja gotowane, 8% łosoś atlantycki wędzony (Salmo salar)*, woda, cukier, 2,2% naturalny aromat łososia, sól, mielona gorczyca, barwnik: kurkumina, błonnik (zawiera gluten), żółtko jaja, regulator kwasowości (kwas mlekowy), cebula granulowana, chrzan, koperek suszony, kurkuma, aromat paprykowy, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu).
Olej rzepakowy, woda, 11% pomidory pasteryzowane, 10% suszone pomidory, cukier, cebula marynowana, 3% koncentrat pomidorowy, sól, płatki ziemniaczane, żółtko jaja, bazylia, gorczyca mielona, przyprawa warzywna [zawiera: wzmacniacz smaku (E621), seler, ekstrakt drożdżowy, barwnik: ryboflawiny], olej słonecznikowy, aromat, ekstrakt papryki, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas cytrynowy), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), przyprawy.
40,5% ziemniaki gotowane, 25% jaja gotowane, olej rzepakowy, woda, cukier, 2% cebula marynowana, sól, błonnik pszenny (bezglutenowy), ocet spirytusowy, mielona gorczyca, kurkuma, żółtko jaja, 0,3% szczypiorek suszony, skrobia modyfikowana, pieprz, ekstrakt z papryki, regulator kwasowości (kwas mlekowy), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
24 % ziemniaki gotowane, 23,8 % warzywa konserwowe (8,3 % kukurydza, 7,5 % ogórki ,5 % cebula, 3 % czerwona papryka), 18 % gyros z kurczaka [mięso z uda kurczaka bez skóry, skrobia, sól, stabilizator (trifosforany), substancja zagęszczająca (karagen)], olej rzepakowy, woda, cukier, koncentrat pomidorowy, sól, przyprawy i zioła (zawiera gorczycę), żółtko jaja, ocet spirytusowy,regulatory kwasowości (kwas mlekowy, kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu). produkt może zawierać: ryby, skorupiaki, gluten, mleko, soję i seler.
20,4% ziemniaki gotowane, olej rzepakowy, 15% marchew gotowana, 10% pasternak gotowany, woda, 7% seler gotowany, 5% jaja gotowane, 5% pietruszka gotowana, 5% ogórki konserwowe, cukier, sól, mielona gorczyca, ocet spirytusowy, kurkuma, żółtko jaja, 0,1% szczypiorek, 0,1% natka pietruszki, pieprz, regulatory kwasowości (kwas mlekowy, octany sodu, mleczan sodu), ekstrakt z marchwi, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
20% ziemniaki gotowane, 18% marchew gotowana, olej rzepakowy, 9% groszek konserwowy, 8,4% seler gotowany, 8% jaja gotowane, 4% por, 3% ogórek konserwowy, cukier, sól, mielona gorczyca, ocet spirytusowy, przyprawy, natka pietruszki, żółtko jaja, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas mlekowy), substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu).
Kapusta biała 76%, sos (olej rzepakowy, cukier, woda, sól, ocet winny, ocet spirytusowy, musztarda (zawiera gorczycę), żółtko jaj w proszku, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa , regulator kwasowości : kwas cytrynowy, przyprawy.),marchew 3%,cebula 2,5%
mleko o zawartości tłuszczu 1,8% (75%), kawa Arabica Starbucks (woda, ekstrakt kawy) 20%, cukier 4,7%, aromat karmelowy (zawiera mleko), regulator kwasowości: węglany potasu, stabilizatory: karagen, guma guar, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych
mleko pasteryzowane, regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego, sól, enzym laktaza, enzym kogulujący: podpuszczka mikrobiologiczna
Mleko pasteryzowane 90%, mleko pasteryzowane owcze 7%, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna, kultury pleśniowe
mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych.
Mleko pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, bakterie Lactobacillus acidophilus LA-5
Mleko pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka
Mleko pasteryzowane, sól, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka
Mięso z indyka 94%, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, glukoza, woda.produkt może zawierać: soję, mleko, seler, gorczyca.
Do wyprodukowania 100 g produktu wykorzystano 113 g mięsa i podrobów z indyka (w tym: 95 g mięsa z indyka, 11 g wątroby z indyka, 7 g serc z indyka) mięso z indyka, wątroba z indyka, serca z indyka, tłuszcz z indyka, bułka tarta (mąka pszenna, drożdże, sól, woda), kasza manna (z pszenicy), przyprawy, zioła, sól, glukoza. produkt może zawierać: jaja, mleko, soję, seler, gorczycę.
masło z mleka (47%), oleje roślinne (rzepakowy - 34%, z lnianki -2%), mleko odtłuszczone, witaminy (A,D)
woda, oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy z pierwszego tłoczenia - 25%, palmowy, kokosowy), emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, polirycnooleinian poliglicerolu), masło z mleka (0,5%), sól (0,5%), aromat, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), witaminy (A,D,E),barwnik (karoteny).
Mleko, wsad owocowy czerwona pomarańcza (cukier, czerwona pomarańcza sok – z soku zageszczonego 2,4% w jogurcie, pomarancze 1,6% w jogurcie, skrobia kukurydziana, koncentrat z marchwi, substancja zageszczajaca: pektyny; aromat); cukier, stabilizator: pektyny; białka serwatkowe, zywe kultury bakterii jogurtowych.
Składniki: Mleko,wsad owocowy morela (4,8%moreli w jogurcie,cukier,skrobia kukurydziana, koncentrat z marchwi,substancja zagęszczająca: pektyny, aromat);cukier,stabilizator ; pektyny,białka serwatkowe ,żywe kultury bakterii jogurtowych