Kurczak Sielski. Chów bez antybiotyków. Rośnie wolniej niż zwykły kurczak*; żywienie roślinne z dodatkiem marchwii, witamin i składników mineralnych oraz ekstraktów czosnku i ziół naturalnie wzmacniających odporność kurczaka; * Rośnie srednio 30% wolniej iż standardowy kurczak
Element tuszki kurczaka obejmujący podudzie - kość piszczelową i strzałkową łącznie z otaczającymi je mięśniami, w przedziale masowym 90 - 150g, pakowany po 4 - 6 sztuk w plastikową transparentną tackę zgrzaną z transparentną folią, w atmosferze ochronnej. Tacka dodatkowo owinięta ozdobną banderolą. Kształt elementu naturalny, wynikający z anatomicznej budowy, mięśnie i skóra związane ze sobą, cięcia wykonane w okolicy stawu skokowego i kolanowego. Barwa skóry – jasnokremowa z odcieniem różowym, mięśni – jasnoróżowa do różowej. Zapach naturalny dla mięsa z kurczaka ze skórą, bez obcych zapachów.
Składniki: 100% podudzie klasy a z kurczaka. element tuszki kurczaka (uzyskanego z chowu bez antybiotyków, karmionego paszą roślinną) obejmujący podudzie - kość piszczelową i strzałkową łącznie z otaczającymi je mięśniami, w przedziale masowym 90 - 150g, pakowany po 4 - 6 sztuk w plastikową transparentną tackę zgrzaną z folią, w atmosferze ochronnej. kształt naturalny, wynikający z anatomicznej budowy elementu, mięśnie i skóra związane ze sobą, cięcia wykonane w okolicy stawu skokowego i kolanowego. barwa skóry – jasnokremowa z odcieniem różowym, mięśni – jasnoróżowa do różowej. zapach naturalny dla mięsa z kurczaka ze skórą, bez obcych zapachów. dopuszcza się nieznaczne nacięcia skóry i mięśni przy krawędziach cięcia, delikatne przebarwienia skóry oraz niewielkie przesuniecie skóry (odsłonięte mięśnie podudzia). niedopuszczalne - złamania kości, krwawe wylewy w mięśniach, rozległe przebarwienia na powierzchni skóry, pozostałości żółtego naskórka oraz piór na powierzchni skóry i w okolicy stawu skokowego.
Gatunek drobiu: Kurczak
Klasa: A
Kości: Z kośćmi
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 40 op. zb. (DU)
Produkt składa się z połączonych kawałków mięsa: Nie
Produkt zmiennowagowy: Tak
Rodzaj elementu: Podudzie
Skóra: Ze skórą
Sposób konserwacji: Chłodzone
Stopień rozdrobnienia: W całości
Waga szacunkowa: 450 - 650 g
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 5 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 120 g