Składniki: Mąka pszenna dalachowska typ 480
Składniki: woda, cukier, dwutlenek węgla, barwnik E 150d, kwas: kwas fosforowy, naturalne aromaty w tym kofeina.
Składniki: Woda, sok jabłkowy z soku zagęszczonego 20,1%, cukier, ekstrakt zielonej herbaty??? 0,12%, kwasy (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), naturalne aromaty, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), regulator kwasowości (cytryniany sodu), substancja słodząca (glikozydy stewiolowe ze stewii). ???rainforest alliance certified.
Składniki: ryba-tuńczyk 70,59%, olej roślinny (sojowy )28,6%, sól.
Składniki: woda, cukier, dwutlenek węgla, barwnik E 150d, kwas: kwas fosforowy, naturalne aromaty w tym kofeina.
Składniki: pomidory (160 g pomidorów zużyto na 100 g produktu), cukier, ocet, skrobia modyfikowana, sól, naturalne aromaty, przyprawy. Może zawierać seler.
herbata czarna granulowana składniki: herbata czarna waga: 100g
Crema e Aroma to dobrana kompozycja smaków arabiki i robusty polecana miłośnikom espresso o dużej zawartości kofeiny, a także dobrego latte i cappuccino rodzaj kawy: kawa ziarnista kompozycja: ok. 50% Arabika, 50% Robusta pochodzenie: Ameryka Środkowa i Afryka intensywny smak długo wyczuwalna nuta czekoladowa charakteryzuje się długo utrzymującą cremą stopień palenia: 8/10 masa netto: 1000 g
Pieprz czarny mielony Prymat to jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw, która nadaje ulubionym, codziennym posiłkom pożądanego, lekko ostrego posmaku i aromatu. Ma drobną, sypką i jednolitą teksturę, idealną kiedy przygotowujesz danie, w którym kluczowa jest gładka konsystencja lub gdy chcesz, aby przyprawa rozprowadziła się równomiernie. Swój pieprzny charakter zawdzięcza zawartej w zewnętrznej warstwie piperynie. Czarny pieprz powinien być dodawany na końcu przygotowywania potrawy. Pieprz czarny mielony nazywany w starożytnym Egipcie „czarnym złotem” gości dziś we wszystkich kuchniach świata. Ma bardzo szerokie zastosowanie – dodajemy go do wszystkich pieczeni, zup, sosów, bulionów, marynat, a także sosów serowych i wielu innych łagodnych dań o delikatnym smaku. Dobrze łączy się z każdym mięsiwem, ożywia smak tłustych potraw, pasuje do galaretek mięsnych i rybnych oraz wszystkich potraw, które przyprawia się imbirem. Wystarczy niewielka szczypta, by podkręcić smak omletu czy jajecznicy. Opakowanie: 20g
herbata owocowa o smaku owoców leśnych 100% naturalnych składników nie zawiera kofeiny i teiny - może być pita o dowolnej porze dnia świetna do picia zarówno na gorąco jak i na zimno skład: owoc dzikiej róży (28%), kwiat hibiskusa (25,2%), owoce: bzu czarnego, jarzębiny (8%), borówki czernicy (5%), aronii, maliny (4,5%); jabłko, aromaty naturalne, liść jeżyny (2%) w opakowaniu 20 torebek
czarna herbata ekspresowa stworzona ze świeżo zbieranych i starannie wyselekcjonowanych młodych listków charakteryzuje się pełnym i bogatym smakiem oraz aromatem w opakowaniu 50 torebek z zawieszką
Składniki: Surowiec: burak cukrowy (zgodnie ze specyfikacją)
Naturalna woda mineralna Ustronianka Biała, niegazowana,średniozmineralizowana, z ujęcia nr 1 BASIA w Białej, poddawana procesomnapowietrzania i filtracji. Odpowiednia dla diety ubogiej w sód.Ogólna zawartość rozpuszczonych składników mineralnych 520 mg/l.
Nasza woda źródlana Żywiecki Kryształ pochodzi z serca Beskidu Żywieckiego. Można ją spożywać codziennie, poprawiając swoją kondycję fizyczną i samopoczucie. Woda Żywiecki Kryształ zalecana jest jako doskonałe uzupełnienie codziennej diety.Woda to najcenniejszy dar natury. To główny składnik naszego organizmu; ma ogromny wpływ na jego prawidłowe funkcjonowanie. Ważnym elementem w naszej codziennej diecie jest to, aby dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość tak cennego budulca.Skład dodatkowy: Nasza woda należy do grupy wód nisko-zmineralizowanych. Świetnie nadaje się do gotowania. Przyrządzona kawa czy herbata uzyskuje wyjątkowy smak i aromat.
Składniki: Herbata zielona (80%), owoc maliny (13%), aromat.
Składniki: Rafinowana oliwa z wytłoczyn z oliwek, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 1 %
Składniki: 100% kawa naturalna
Składniki: woda, dwutlenek węgla, barwnik: E150d, kwas: kwas fosforowy: substancje słodzące: cyklaminiany, acesulfam K i aspartam; regulator kwasowości: cytryniany sodu; naturalne aromaty.
Składniki: Arabica/robusta blend
Składniki: 100% arabika
Skład dodatkowy: Zawartość charakterystycznych składników mineralnych w litrze wody: kationy (mg/l): ca2+ 94,19 mg2+ 14,58 na+ 6,90 k+ 0,90 aniony (mg/l): hco3- 238,00 so4 2- 84,77 cl- 20,20 f- 0,05 ogólna zawartość rozpuszczonych składników mineralnych: 474,36 mg/l.
Skład dodatkowy: Potas 0,32 mg / 100 ml chlor 0,96 mg/ 100 ml wapń 6,97 mg/ 100 ml magnez 3,40 mg/ 100 ml fluor 0,03 mg / 100 ml sód 0,94 mg / 100 ml wodorowęglany -340 mg / l siarczany 42,1 mg / l
Skład dodatkowy: Wapń 75 mg/l, Magnez 25 mg/l, Potas 7 mg/l, Sód 11 mg/l, Wodorowęglany 375 mg/l, Siarczany 16 mg/l, Chlorki 2,6 mg/l, Fluorki 0,2 mg/l, Krzemionka 36 mg/l
Składniki: woda, cukier, dwutlenek węgla, barwnik E 150d, kwas: kwas fosforowy, naturalne aromat, aromat kofeina.
Żywiec Zdrój NIEGAZOWANY to krystaliczna, górska woda źródlana, pochodząca z terenów położonych w otulinie troskliwie chronionego Żywieckiego Parku Krajobrazowego. Zrównoważony, świeży smak woda Żywiec Zdrój zawdzięcza naturalnej filtracji przez warstwy piaskowca fliszu karpackiego. To żywiecka przyroda nasyciła wodę zrównoważoną optymalną kompozycją składników mineralnych, dzięki czemu jest ona odpowiednia do codziennego picia.Żywiec Zdrój NIEGAZOWANY zamknięta została w nowoczesnej butelce, zaprojektowanej, aby zwiększyć komfort użytkowania jej kształt nawiązuje do źródła w krystalicznie czystych rejonach Żywiecczyzny. Butelka niezmiennie w całości nadaje się do recyklingu.
Ustronianka Woda Szkło Niegazowana 330Ml Szkło
Naturalna woda mineralna Arctic+ niegazowana, niskozmineralizowana. Poddawana procesom napowietrzania i filtracji. Wydobywana z ujęcia K2 w Kutnie. Odpowiednia dla diety ubogiej w sód. Ogólna zawartość rozpuszczonych składników mineralnych 380 mg/l.
Składniki: Pomidory suszone na słońcu- paski (60%), olej roślinny słonecznikowy, sól, kapary, czosnek, zioła, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy
Składniki: woda, kwas: kwas cytrynowy; wzmacniacz smaku: erytrytol; tauryna (0,4%), regulator kwasowości: cytryniany sodu; aromaty, dwutlenek węgla, wyciąg z korzenia żeń – szenia (0,08%), substancje konserwujące: kwas sorbowy, kwas benzoesowy; substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K; kofeina (0,03%), L-winian L-karnityny (0,015%), witaminy: niacyna, kwas pantotenowy, witamina B6, witamina B12; koncentrat z batata, inozytol.
Składniki: herbata czarna (Indie), kwiat hibiskusa, poziomka - 10%, aronia, aromaty, jabłko, dzika róża, karmel w proszku, wanilia - 0,3%, czarna porzeczka, czarna jagoda, malina, truskawka.
Naturalna woda mineralna Arctic+ niegazowana, niskozmineralizowana. Poddawana procesom napowietrzania i filtracji. Wydobywana z ujęcia K2 w Kutnie. Odpowiednia dla diety ubogiej w sód. Ogólna zawartość rozpuszczonych składników mineralnych 380 mg/l.
Naturalna woda mineralna Arctic+ gazowana. Woda niskozmineralizowana, wysokonasycona dwutlenkiem węgla, poddawana procesom napowietrzania i filtracji. Wydobywana z ujęcia K2 w Kutnie. Odpowiednia dla diety ubogiej w sód. Ogólna zawartość rozpuszczonych składników mineralnych 380 mg/l.
Mąka ziemniaczana zawiera 84% skrobi, a pozostałą część stanowi woda. Jest źródłem głównie węglowodanów, gdyż nie zawiera białek i tłuszczów. W jej skład wchodzą również witaminy C i B6 oraz minerały, jak: fosfor, wapń, potas, magnez i sód. Mąka nie zawiera glutenu, dzięki czemu może być stosowana w dietach bezglutenowych i lekkostrawnych. Mąka ziemniaczana wykazuje właściwości higroskopijne, spulchniające, zagęszczające i lecznicze. Nie rozpuszcza się w zimnej wodzie, a połączona z gorącą wodą tworzy krystaliczny kleik. Wykorzystywana jest jako zagęszczacz do zup, sosów, kisieli, budyniów czy wypieku ciast.
Składniki: Woda, kwas (kwas cytrynowy), dwutlenek węgla, tauryna (0,4%), regulator kwasowości (węglan sodu, węglan magnezu), substancja słodząca (acesulfam K, aspartam), kofeina (0,03%), witaminy (niacyna, kwas pantotenowy, B6, B12), aromaty, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), barwniki (karmel, ryboflawina). Zawiera substancje słodzące. Zawiera źródło fenyloalaniny.
Składniki: Czarna herbata cejlońska z jednego regionu (liść bopf), aromat (4%), skórka cytrynowa (0,5%).
Składniki: Herbata czarna (indie), aromat, jabłko, koncentrat soku z cytryny - 5%, skórka cytrynowa - 4,9%, jeżyna, hibiskus, cykoria, korzeń lukrecji - 0,7%*. *herbata zawiera lukrecję - nie może być spożywana w nadmiernych ilościach przez osoby cierpiące na nadciśnienie.
Składniki: Koncentrat pomidorowy 30%. produkt pasteryzowany. zawartość ekstraktu 30% +/-2%
Składniki: woda, cukier, soki owocowe odtworzone z zagęszczonych soków (4%): pomarańczowy, cytrynowy, syrop glukozowy, cząstki cytryn, dwutlenek węgla, aromaty, tauryna (0,4%), regulatory kwasowości, mleczan wapnia, cytrynian sodu; kwas: kwas cytrynowy; wyciąg z korzenia żeń-szenia (0,08%), substancja konserwująca: sorbinian potasu; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, kofeina (0,03%), witaminy; ryboflawina, niacyna, witamina B6, witamina B12, L-winian, L-kartnityny (0,004%), chlorek sodu, d-glukuronolakton, wyciąg z nasion guarany, inozytol, maltodekstryna.
Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (betanina), aromat. Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (kurkumina), ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa. Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, aromat. Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (kurkumina). Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, barwnik (karoteny). Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (kurkumina), ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa. Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, barwnik (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, kurkumina). Możliwa obecność glutenu i mleka.
Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty, ekstrakt z czarnej marchwi i hibiskusa, barwnik (antocyjany). Możliwa obecność glutenu i mleka.
Płatki ryżowe pozyskiwane są z ziaren ryżu dzięki oddziaływaniu pary wodnej, następnie ziarna są suszone i prasowane. Taki sposób produkcji płatków pozwala na zachowanie cennych związków odżywczych, takich jak wapń, żelazo, witaminy z grupy B i C. Płatki są produktem bezglutenowym i lekkostrawnym, gdyż zawartość błonnika w produkcie jest niewielka. Można je podawać już w piątym miesiącu życia, czyli na początku rozszerzania diety malucha, stanowią doskonałą i zdrową alternatywę dla smakowych kaszek ryżowych, które często zawierają dodatek cukru. Płatki ryżowe mogą również wzbogacić różnego rodzaju desery i wypieki.