szpinak (100%)
pierścienie kalmarów (40% illex argentinus), mąka pszenna, woda, olej słonecznikowy, mąka kukurydziana, sól, e450i, e450ii; kurkuma, drożdże, dekstroza. może zawierać: mięczaki, ryby i produkty mleczne.
ziemniaki, olej słonecznikowy 3%.
Szpinak siekany
Papryka trzykolorowa
śledź (dojrzewany enzymami), sól spożywcza.
Marchew paski blanszowana, seler paski blanszowany, pasternak paski blanszowany, pietruszka paski blanszowana, por plastry
Filety ze śledzi atlantyckich bez skóry, sól.
Ośmiornica pospolita (octopus vulgaris) 95%, woda , sól. * skład może różnić się w zależności od surowca dostępnego na rynku
Kalmar krótkopłetwy japoński (todarodes pacyficus) 70%, woda (stanowiąca glazurę) 30%, sól, przeciwutleniacze: e 330, e 331. (zależne od dostępnego na rynku surowca)
Kalmar krótkopłetwy argentyński (Illex argentinus) 98%, woda, przeciwutleniacz: E 331, stabilizator: E450.
Składniki: Kałamarnica Humboldta Dosidicus gigas 99% (MIĘCZAKI), sól, kwas: E330, regulator kawasowości: E331.
Krab portunik gazami Portunus trituberculatus 100%.
Krewetka biała (skorupiaki) litopenaeus vannamei 99%,sól, stabilizatory: e 451, e452
KREWETKA biała (SKORUPIAKI) Litopenaeus vannamei 90%, woda, sól, stabilizator: E451.
KREWETKA biała (SKORUPIAKI) Litopenaeus vannamei 90%, woda, sól, stabilizatory: E451, E452
Krewetka (skorupiaki) czerwona argentyńska pleoticus muelleri 90%, woda, sól, stabilizatory: e451, e452, e339; substancja konserwujaca: e223 (siarczyny).
Składniki: krewetka biała (skorupiaki) (litopenaeus vannamei) 51%, panier 49% (mąka pszenna, mąka kukurydziana, mąka sojowa , proszek do pieczenia, śmietanka bezmleczna (nienabiałowa), guma guar, guma celulozowa, tłuszcz roślinny (rzepakowy i/lub słonecznikowy), polepszacz do pieczywa (mąka sojowa, emulgatory: e471, e472e, środek do przetwarzania mąki: e300, substancja konserwująca: e282), całe jaja, drożdże, tapioka, skrobia modyfikowana, cukier, sól, woda), stabilizatory: e450, e451.
MORSZCZUK północnopacyficzny (RYBY) Merluccius productus 100%.
Aterynka śródziemnomorska (Atherina boyeri) 100%
Ziemniaki, olej słonecznikowy.
ziemniaki, olej słonecznikowy.
Ziemniaki (85,5%), skrobie (ziemniaczana, pszenna), mąka pszenna, olej słonecznikowy, cebula (2%), sól, błonnik ziemniaczany, jajka w proszku, substancja zagęszczająca: guma guar, kwas: kwas cytrynowy, przyprawy. zawiera: gluten, jajka. może zawierać seler, mleko i sezam.
ziemniaki, olej słonecznikowy.
Ziemniaki (88,5%, pochodzenie: UE), olej słonecznikowy (5,5%), chrupiąca otoczka (5,5%): modyfikowana skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, dekstryna, błonnik grochowy, substancja spulchniająca (E450, E500), substancja zagęszczająca (E415), ekstrakt z kurkumy, białko grochu, barwnik (E160c), sól (0,5%).
Ziemniaki (89%, pochodzenie: UE), olej słonecznikowy (6%), chrupiąca otoczka (5%): mąka pszenna, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, sól, dekstryna ziemniaczana, środek spulchniający (wodorowęglan sodu), ekstrakt kurkumy, barwnik (ekstrakt papryki).
Glony wakame 70,725%, sezam, grzyby mun 2,2%, chili, olej sezamowy, cukier, sól, syrop wysokofruktozowy kukurydziany, ocet, sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), substancja zagęszczająca (e621, guma ksantanowa), barwniki (e102*, e133) - *może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci
Krewetki (SKORUPIAKI), sól.
Spód 53% skrobia kukurydziana , woda , mąka ryżowa , zakwas (mąka ryżowa, woda) 12% , substancja zagęszczająca: celuloza, hydroksypropylometyloceluloza ; skrobia ryżowa , oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 3,5% , drożdże , mąka kukurydziana , olej słonecznikowy , sól jodowana (sól, jodek potasu) , ekstrakt z owoców (guma karobowa, jabłko) , cukier , dekstroza , substancje spulchniające: węglany sodu, glukonodeltalakton ; środek zakwaszający: kwas winowy, kwas cytrynowy . dodatki 47% ser mozarella 50% (pasteryzowane bez laktozy mleko, sól, mikrobiologiczne podpuszczki, zakwaszacz: kwas cytrynowy) , sos pomidorowy 4,1% , sól jodowana (sól, jodek potasu) , oregano . może zawierać śladowe ilości soi . bez laktozy (lactozy
MALINA , JEŻYNA, JAGODA , ŻURAWINA
żurawina mrożona uprawna
kurki mrożone
Składniki: kurki mrożone całe
Składniki: PODGRZYBKI
bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, cukier, glukoza, mączka sojowa, mączka słodowa jęczmienna, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy dodatki do bagietki: pieczarki (28%), szynka wieprzowa (22%) (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacze: cytryniany sodu, askorbinian sodu; hydrolizat białka kukurydzy, przyprawy, aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu), ser mozzarella, woda, cebula (9%), cebula smażona (4%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, olej rzepakowy
bagietka: mąka pszenna, woda, drożdże, sól, olej rzepakowy, cukier, glukoza, mączka sojowa, mączka słodowa jęczmienna, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do bagietki: pieczarki (36%), ser mozzarella, woda, cebula (11%), cebula smażona (5%) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), skrobia modyfikowana, sól, przyprawy, olej rzepakowy.
ziemniaki, tłuszcz roślinny palmowy, glukoza.
Ziemniaki, tłuszcz roślinny palmowy
ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: woda, ser twarogowy półtłusty (18 %), suszone ziemniaki (14 %), cebula (10 %), cebula smażona (6 %) (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), olej rzepakowy,sól, pieprz czarny.
Ciasto: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma; nadzienie: kapusta kiszona (30%) (kapusta biała, sól), kapusta biała (30%), podgrzybek brunatny (18%), pieczarki (7%), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, sól, cukier, skrobia, olej rzepakowy, przyprawy, borowik szlachetny suszony (0,4%). zawartość nadzienia: 40%. mogą zawierać mleko, soję i seler.
Warzywa 99% w zmiennych proporcjach: groch gotowany połówki 55% ziemniaki marchew seler cebula przyprawy 1% (sól, naturalne aromaty w tym aromat dymu wędzarniczego, cebula, majeranek, czosnek)
warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, fasola szparagowa, groch zielony, por, seler, pasternak
warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, kalafior, fasola szparagowa, kapusta brukselska, por, seler
szpinak 33%, ziemniaki 15%, mąka z pszenicy durum, mąka pszenna, czerwona papryka, cebula, olej słonecznikowy, woda, czosnek 2%, skorbia ziemniaczana, sól, bazylia 1%, pieprz czarny, drożdże, gałka muszkatołowa.
Składniki: smażone bataty 25% (bataty, olej słonecznikowy), mąka z pszenicy durum, ziemniaki, marchew 10%, cebula 10%, miazga kokosowa (kokos, woda), olej słonecznikowy, przecier pomidorowy, mąka pszenna, miód, skrobia ziemniaczana, musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet spirytusowy, sól, cukier, chili, kurkuma), sól, estragon 0,7%, smabal oelek (woda, koncentrat pomidorowy, sól, papryka, ocet spirytusowy, chili, pieprz kajeński), sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), papryka mielona, czarny pieprz, drożdże.
kalafior 20%, brokuły 20%, ziemniaki, mąka pszenna, mąka z pszenicy durum, gotowana brązowa soczewica 6% (woda, soczewica), olej słonecznikowy, cebula, pietruszka 2%, czerwona papryka, woda, skrobia ziemniaczana, sól, czosnek, imbir, czarny pieprz, drożdże, gałka muszkatołowa.
cebula (62%), bułka tarta (mąka pszenna, sól, drożdże), mąka pszenna, olej słonecznikowy, cukier, błonnik pszenny, skrobia pszenna, mąka ryżowa, sól, substancja żelująca: E401, stabilizator (E339), zagęszczacz: (E415, E466), maltodekstryna, żelazo, niacyna, tiamina, kwas foliowy, ryboflawina.
ziemniaki (96,9%), olej słonecznikowy (3,1%) dekstroza
ziemniaki (96,2%), olej palmowy (3,8%).
Kurki - Cantharellus cibarius
Jagoda - vaccinium myrtillus; jeżyna - rubus fruticosus l.; malina - rubus idaeus; porzeczka czarna - ribes nigrum; porzeczka czerwona - ribes rubrum; minimalna zawartość poszczególnych owoców 20 %
Podgrzybek brunatny - Xerocomus badius