Groszek ptysiowy, czyli złociste parzone ciasto uformowane w niewielkie kuleczki bez dodatku cukrów. Są idealnym dodatkiem do zup i kremów. Chrupiąca otoczka sprawdzi się także jako dodatek do wytrawnych sałatek. Są źródłem cennego białka.
Składniki: Masa jajowa pasteryzowana, woda, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól
Rodzaj: Paczkowany
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 104 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,5 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1 g
Wartość energetyczna kcal: 511 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2132 kJ
Wielkość porcji: 8 g
Zawartość białek: 18 g
Zawartość soli: 0,92 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 30 g
Zawartość węglowodanów: 41 g