Tradycyjny Matjas o słonawym smaku.
Składniki: 80% filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus) [śledź, sól, glukoza, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu)], olej rzepakowy, substancja konserwująca (benzoesan sodu).
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Solone
Stopień rozdrobnienia: Płaty
Zawartość netto: 220 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 220 g
Pojemność: 220 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 170 op. zb. (DU)
Produkt bezglutenowy: Tak
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Czy znaki dietetyczne/alergenów znajdują się na opakowaniu?: Tak
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E300 Kwas askorbinowy, witamina c, E331 Cytryniany sodu, E211 Benzoesan sodu
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Regulator kwasowości, Substancja konserwująca
Poziom znakowania Nutriscore: D
Zawiera substancje konserwujące: Tak