Felix mieszanka studencka
Składniki: orzeszki ziemne (41%), rodzynki (32%), orzechy nerkowca (15%), orzechy laskowe (10%), olej słonecznikowy. Procentowy udział składników może się nieznacznie różnić z przyczyn technicznych. Produkt może zawierać inne orzechy.
Rodzaj: Smażone
Dodatki: Bakalie
Smak: Orzechowy, Mieszany
Zawartość netto: 240 g
Źródło błonnika pokarmowego: Tak
Źródło [nazwa witaminy lub składnika mineralnego]: fosforu, witaminy E, magnezu, nienasyconych kwasów tłuszczowych
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 108 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Tak
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Tak
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 8 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 158 kcal
Wartość energetyczna kJ: 8 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 657 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek (ogólnie): 10 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 4,8 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,8 g
Zawartość soli (ogólnie): <1
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,02 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 9 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 8,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 16 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe jednonienasycone): 6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 1,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe wielonienasycone): 2,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 11 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 7 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 4 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 9,9 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 6,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Fosfor: 315 mg/100g
Magnez: 138 mg/100g
Witamina E: 6,2 mg/100g