Castello White z Chilli to połączenie łagodnego i maślanego Castello White z pikantnymi płatkami czerwonego chili. Papryczki Jalapeno pochodzą ze starannie wyselekcjonowanych upraw w glebie gliniastej gdzie nasłonecznienie osiąga minimum 6 godzin dziennie. Aby osiągnąć niepowtarzalną kremowość ser wyrabiany jest ręcznie tradycyjnymi motadami produkcji. Aby natomiast uzyskać charakterystyczny pikantny posmak, w trakcie produkcji do jeszcze nie zwartego w swojej formie sera starannie dodaje się płatki czerowonego Jalapeno.
Tak zbalansowany smak kremowego white i pikantnej papryczki można łączyć z owocami (Figi, Śliwki, Morele), orzechami (Pini, Migdały), słodkimi dodatkami (Miód), czy słodkimi napojami (gorąca czekolada). Polecamy również w potrawach na ciepło np. pieczone brioche. Ser wspaniale komponuje się ze słodkim białym winem.
Zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy sera pleśniowego.
Składniki:mleko pasteryzowane, śmietanka (z mleka), sól, papryczka Jalapeno (0,85%), kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna, kultury pleśniowe
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Pleśniowy
Smak: Z dodatkami, Chili, Pikantny, Smakowy
Zawartość tłuszczu: Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie