Port Salut to ser, który powstał w Entrammes
w opactwie Port du Salut, w XIX w., wyprodukowany
przez mnichów z zakonu Trapistów.
Duński Port Salut ma łagodny, mleczny smak
i pomarańczową, jadalną, skórkę będącą jego
charakterystyczną cechą. Jest miękki i delikatny
z niewielką ilością oczek. Doskonały do kanapek,
a ze względu na swój łagodny charakter,
również dla dzieci. Idealny na desce jako
ser stołowy razem z innymi serami.
Składniki: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik annatto.
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Ser dojrzewający
Forma: Blok
Smak: Naturalny
Zawartość tłuszczu: Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Witaminy i składniki mineralne
Wapń: 759 mg/100g